Igazán tökös napot tartottak a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény Búza utcai Bölcsődéjében: a szülők tököt faraghattak, a gyerekek kreatívkodhattak, de a sütő tökös finomságok sem maradtak el, amit mindenki finoman majszolt.

A Makói Egyesített Népjóléti Intézmény Búza utcai Bölcsődéje már 7 éve üzemel: a Makovecz-stílusú épületbe 41 kisgyerek jár. Az intézmény számára fontosak a rendezvények és a család, ezért minden évszakban készülnek valamilyen programmal. Szerda délután „Tök jó” délutánt szerveztek.

– A szülők tököt faraghatnak, amit természetesen hazavihetnek és a saját otthonaikat díszíthetik fel velük. A piciknek különböző kreatív foglalkozásokkal készültünk: lehet ragasztgatni az őszi szimbólumok jegyében, de termésekből sündisznót és gyümölcsöt is készíthetnek. Ezeken kívül gyurmázhatnak, színezhetnek és meglepetésként finomságokkal is készültünk, a tök jegyében – fogalmazott Aradán Gabriella bölcsődevezető.

A gyerekek és a szülők is örömmel alkottak: így volt ezzel Kovács Anita is, aki kislányával, a 2 éves Lottival és párjával együtt ügyeskedett. Mint elmondta, szabadidejükben otthon is szeretnek kreatív dolgokat készíteni.

– Azért választottuk ezt a bölcsődét, mert az elejétől kezdve nagyon szimpatikus volt az intézmény. Sokszor jöttünk bölcsődelátogatóba is, akkor még jobban megkedveltem és biztos voltam benne, hogy ide jövünk – mondta az anyuka. – Nagyon tetszik, hogy nagy az udvar, sokat tudnak játszani és a gondozók is nagyon aranyosak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest