Hírek Térség

Szakmai fórumot tartottak Csanádpalotán a térségi pedagógusoknak

Negyedik éve tartanak térségi tantárgy-koncentrációs órákat alsó és felső tagozatban is a Dér István Általános Iskolában. A szakmai fórumon módszertani kérdéseket is megbeszélnek a pedagógusok.

Ősszel alsó tagozatos, tavasszal pedig felső tagozatos tantárgy-koncentrációs órákat tartanak már negyedik éve a térségi pedagógusoknak, óvónőknek a csanádpalotai általános iskolában. Ezt idén az elsősök bevonásával tartották meg, tudtuk meg Szabó Zsuzsanna intézményvezetőtől, így a jelen lévő óvodapedagógusok azt is megnézhették, hogyan sikerült az óvoda és az iskola közötti átmenetet zökkenőmentessé tenni.

Az Őszi barangolás című tantárgy-koncentrációs óra célja többek között a tantárgyak közötti kapcsolódási pontok bemutatása, emellett módszertant, eszköztárat is megismerhetnek a térségi iskolák pedagógusai és óvónői.

– A kezdeményezésnek már négy évvel ezelőtt is nagyon jó volt a fogadtatása, mert egy plusz szakmai fórumot jelent a pedagógusoknak, az órák után tartunk egy megbeszélést , ahol lehet kérdezni, és átbeszéljük a módszertani kérdéseket. – mondta el kérdésünkre Debreczeni Istvánné intézményvezető helyettes.

A tantárgy-koncentrációs órán mintegy tíz pedagógus vett részt a térségből, az óra anyanyelvi részét Szabóné Kecskeméti Margit, a matematika és környezetismereti részét Forró Istvánné, az angol nyelvet Maczelkáné Szabó Mária, a vizuális kultúrát pedig Luczóné Hati Judit koordinálta.

navigate_before
navigate_next