Kiemelt hírek Makó

Összefogással újult meg a Juhász Gyula emlékfa környezete

Makó egyik legöregebb fája körül szépült meg a környezet nemrégiben: a legenda szerint még Juhász Gyula is megpihent a kocsányos tölgy tövében. Zeitler Ádám képviselő javaslatára padokat helyeztek ki, illetve az emléktáblát is renoválták.

Zeitler Ádám képviselői kezdeményezésre újították meg Makó legöregebb fája körüli területet: a kocsányos tölgyet – a városi legendák szerint még maga Juhász Gyula is megpihent a makói tartózkodása alatt – körülbelül 1810-ben ültették. Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta, a tölgy helyi védettség alatt áll. A város első embere elmondta, a városvezetés nagy hangsúlyt fektet a faültetésekre is, így a közeljövőben több helyszínen is telepítenek ki csemetéket a babafa program keretén belül, illetve a maroslelei kerékpárút építése kapcsán is.

A Juhász Gyula emlékfához két padot helyeztek ki, illetve bekötő járdát készítettek és az emléktáblát is renoválták – így kellemes környezetben tudnak megpihenni a kerékpárosok és gyalogosok is. Farkas Éva Erzsébet hozzátette, ez a kezdeményezés jó példa arra, hogy pártállástól függetlenül támogassák Makót, annak értékeit és fejlődését.

Zeitler Ádám képviselő kiemelte, azért is tartotta fontosnak a tér felújítását, mert ez egy kulturális öröksége a városnak – emiatt is támogatta a képviselői alapjából a kezdeményezést.

One Response

Comments are closed.