Hírek Makó

Betegbiztonság növelése Makón és Vásárhelyen

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézmény az EFOP2.2.18-17 – Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztések az egészségügyi ellátórendszerben c. felhívásra benyújtott EFOP-2.2.18-17-2017-00067 azonosítószámú “Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztések a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézmény tagkórházaiban” című pályázatával a Széchenyi 2020 keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 151,8 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.Támogatási intenzitás 100%.

A projekt célja a betegellátás minőségének javítása, valamint a betegek és hozzátartozóik elégedettségének növelése. A betegek számára érthető és minden kórházi dolgozó számára nyomon követhető egységes betegazonosító rendszer intézményi bevezetésének elősegítése.

Folyamatosan fejlődő egészségügyi szolgáltatások nyújtása, az ellátás minőségi és hatékonysági fejlesztése, amely egy egészségesebb helyi társadalmat eredményez. Az egészségügyben megfigyelhető területi egyenlőtlenségek csökkentése az elérhetőség javítása érdekében. Korszerű, új eszközök és műszerek beszerzése.

Az egészségügyi ellátórendszer költséghatékonyságának növelése: A projekt célcsoportja az intézménynél alkalmazott orvosok, szakorvosok, szakdolgozók, valamint az ellátásban részesülő betegek, akik hatékonyabb, magasabb szakmai színvonalú ellátásban részesülhetnek. A projekt eredményeként 6 osztályon egységes betegazonosító rendszer kerül kiépítésre, a medikai rendszerhez integrálva.

A fejlesztés által 86 896 fő lakos részesül biztonságosabb egészségügyi ellátásban.

A Projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja 2017.09.01. A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja 2018.10.31.

A projektről bővebb tájékoztatást a www.csmekhm.hu/betegbiztonsag oldalon olvashatnak.

forrás: csmekhm.hu