Hírek Külföld

Nem engedték kiutasítani az erőszakoló szomáliai migránst

Már egy repülőgépre is felültették azt a szomáliai bevándorlót, akit isztambuli átszállással akartak hazaküldeni a brit hatóságok – néhány migránsbarát utas azonban elérte, hogy a férfi maradhasson – írja az Origo

A brit hatóságok úgy döntöttek, hogy ki kell utasítani az országból a 29 éves szomáliai Yacub Ahmedet, ugyanis nem jogosult menekültstátuszra. A 888.hu a Daily Mail tudósítására hivatkozva azt írja, hogy a férfinek több erőszakos ügye is volt, illetve 2007 augusztusában tagja volt annak a bandának, amelyikmegerőszakolt egy 16 éves lányt Londonban,egyik barátja pedig az Iszlám Állam területére utazott harcolni a dzsihád nevében.

A repülőgépen azonban túlérzékeny utasok megakadályozták a férfi kitoloncolását arra hivatkozva, hogy nem szabad szétválasztani a családjától. A személyzet a hőbörgő utasok helyett leengedte a férfit a gépről, a kis csoport tagjai ekkor tapsolásba kezdtek, és könnyes szemmel azt kiáltották a dzsihadistának, hogy most már szabad ember. A nyáron Svédországban történt egy nagyon hasonló eset, akkor egy svéd lány egy afgánt akart megmenteni a kitoloncolástól.

Borítókép: Daily Mail