Hírek Kiemelt hírek Makó

Milliókat spórolhatnak a vállalkozások az ipari park közművesítésével

Elsősorban makói cégek számára jöhet jól, hogy mintegy 350 millió forintból megvalósul az ipari park szinte teljes közművesítése. A polgármester szerint azért is komoly előrelépés ez a beruházás, mert a környező ipari parkokban ebben már előrébb jártak.

– Többek között 650 méter út, 12 bejáró, ivóvíz, szennyvíz, gázvezeték, elektromos hálózat is kiépül az ipari park fejlesztése során, tájékoztatott a beruházásról Farkas Éva Erzsébet.

Hódmezővásárhelyen, vagy Szegeden is előrehaladott állapotban van a közművesítés, ezek az ipari parkok a makói versenytársai, a határ közelsége azonban sokat számít. A város mellett lévő terület 1998-ban kapta meg a Makói Ipari Park címet, körülbelül 55-60 százaléka lett közművesítve. Most a maradékot is megcsinálják.

– 2014-ben az egyik legfontosabb célnak jelöltük meg a munkanélküliség csökkentését, ehhez nélkülözhetetlen a befektetőbarát környezet kialakítása. Az ipari park fejlesztése mellett ezt segíti a piacon megvalósuló beruházás, a Csipkesori üzlethelyiségek felújítása, vagy éppen önkormányzati szinten a támogatások, például az üzlethelyiségek bérleti díjának 20 százalékos csökkentése. – mondta el Farkas Éva Erzsébet.

 

navigate_before
navigate_next

 

Jelenleg mintegy 30 vállalkozás van az ipari parkban, Tóth István arra számít, a mostani beruházással elsősorban a makói vállalkozások számára nyílik nagy lehetőség. A közművesítéssel sokat spórolhatnak, hiszen eddig ez a beköltöző vállalkozásokat terhelte.

– A munkaerőhiány miatt nem tartom valószínűnek, hogy Makóra most egy új nagy vállalkozás költözzön. A helyi cégek számára viszont most adódik lehetőség fejlesztésre, az ipari parkban kisebb parcellák is lesznek, közművesítve, lehet keresni a pályázati forrásokat. – véli a Vál-Ker Kft. ügyvezetője.

Tószegi Tamástól az RMB-Transz Kft. műszaki vezetőjétől megtudtuk szeptember közepén kezdték meg a tereprendezést, és a régészeti feltárásokat, jelenleg az útépítési és csapadékvízelvezetési munkák folynak. A jó időjárásnak köszönhetően december 31. előtt szeretnék befejezni a beruházás kivitelezését.