Hírek Kiemelt hírek Makó

2020-ra készülhet el az Almási iskola új épülete

A tankerület 1,4 milliárd forintot nyert az Almási utcai általános iskola fejlesztésére: ebből az összegből egy új épület épülhet fel. A közel 3000 négyzetméternyi ingatlan 2020-ra készülhet el.

Egy pályázatnak köszönhetően egy új, 21. századi létesítmény épülhet az Almási általános iskolába udvarában. Ezzel kapcsolatban tartottak lakossági tájékoztatást hétfő délután. Sárai Róberttől, a Helyi Érték Építész Iroda képviselőjétől megtudtuk, amíg nem készül el az új épület, addig a diákok a régiben tanulhatnak majd. Hozzátette: a zavartalan tanításért mindent megtesznek majd.

– Az új épületben 16 tantermet, illetve hozzá tartozó külön szaktantermek is lesznek, így 24 darab helyiség lesz összesen. A meglévő tornaterem és ebédlő összeépül ezzel az új résszel, egyedül a könyvtár lesz különálló – fogalmazott Sárai Róbert.

A régi iskolaépület elbontásra kerül, miután az új létesítmény elkészült – várhatóan ez 2020-ra valósul majd meg. Erre azért is lesz szükség, mivel a zöldterület jóval kisebb lesz, mint amennyit kötelező biztosítani a diákok részére, illetve 10-15 éven belül annyira elavult lesz az épület, hogy nem éri meg felújítani.