Az idei év első felében kezdődtek meg az elkerülő út munkálatai, a régészeti kutatásokat követően. Jelenleg folyamatosan és párhuzamosan zajlik a munka, a befejezés időpontja viszont nagy mértékben függ az időjárástól.

A beruházás részeként szélesítik a már meglévő utat, amely a körforgalmat összeköti a nagylaki vasúti átjáróval, továbbá csomópont épül a vámhivatal területén, az élővíz csatorna mentén kiépített két és fél kilométeres elkerülőt pedig már aszfaltozzák.

Mint Locskai Zoltán portálunknak elmondta: jelenleg folyamatosan és párhuzamosan zajlanak a munkálatok, az év végére pedig nagyon jól fognak állni a kivitelezéssel. A polgármester kiemelte: várják, hogy megnyíljon, hiszen ez Nagylak mellett Magyarcsanádnak és Apátfalvának is fontos.

 

Bár a 7,5 tonnánál nehezebb járművek ki vannak tiltva a faluból, a benzinkút vonalában várakozó kamionok – amelyek sokszor 1-2 kilométeres sort is alkotnak – hangja zavaró a nagylakiak számára. Ennek oka, hogy a rakományuk miatt járatniuk kell a motort a hűtés érdekében. Az elkerülő út megépülésével távolabb kerülnek a falutól.

A polgármester a napokban kapott hivatalos értesítést a beruházással kapcsolatban, amely szerint az ideiglenes üzembe helyezésre jövő februárban kerülhet sor, a végleges időpont pedig május.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest