A Balla Géza borászat legjobb borait és Fodor Krisztián chef ételeit kóstolhatták meg azok, akik részt vettek a Makó Hagymatikum Gyógyfürdő borvacsoráján. A nagy sikerre való tekintettel jövő hónapban ismét egy nemes pincészet kínálataival készül a fürdő.

Különleges volt a szombati nap a Makói Hagymatikum Gyógyfürdőben: a délután során a Magyar Fürdőkultúra Napját ünnepelték, este pedig exkluzív borvacsorán vehettek részt azok, akik előzetesen jegyet váltottak rá. Lajtosné Papp Noémi, a fürdő marketingcsoportjának vezetője elmondta, a Hagymatikum számára fontos a zene, a kultúra és a gasztronómia is, amelyek az este során találkoztak egymással.

– A visszajelzések alapján biztosan fogunk még szervezni ilyen borkóstolót, előreláthatóan november közepén. Erre a rendezvényre pár nap alatt elkeltek a jegyek és a visszajelzések alapján úgy látjuk, szükség van ilyen estekre – fogalmazott a fürdő marketingcsoportjának vezetője.

Fodor Krisztián chef ötféle fogással készült erre az estre. Mint elmondta, nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy az ételek és a borok összhangban legyenek. A lazacos zöldsalátához mangó vinegrettet és Balla Géza Királyleánykáját szolgálták fel, a garganelli tésztával felszolgált fácánleveshez a borászat különleges új termékét választották, az ízletes marhapofához a Kadarkát kínáltak, míg a desszerthez a pincészet Feketeleánykáját és a sajtválogatáshoz a Sziklabort és a Feketeleányka Cabernet Franchot választotta a fürdő séfje.

Akli Tamás, a Balla Géza borászat kereskedelmi képviselője mesélt a meglepetés borról is, amelyet Makón mutattak be: ez a gyors eljárással készült fehér Kadarka, amelynek különlegessége abban rejlik, hogy a kék szőlőből főleg vörösborok készülnek, azonban ez egy száraz fehérbor.

– Idén nagyon jó szőlőtermésünk volt, óriási cukortartalommal szüreteltünk és elképesztő alkoholfokok születnek majd – tette hozzá Tamás.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest