Ismét megtelt a Korona bálterme azokkal a szülőkkel, akiknek gyermeke a VargaBalett Táncműhelyben tanul balettozni. A makói báli szezont hagyományosan ez a mulatság nyitja, amelynek célja nem csupán a jótékonykodás, hanem az is, hogy a szülőkből legalább olyan közösség kovácsolódjon, mint a növendékekből. A jótékonysági rendezvényen minden ezt a célt szolgálta: remek hangulatot teremtett a műsor, – a kiváló László Boldizsár, Cseh Antal, Nánási Helga és Szilágyi Annamária, művészek fellépése -, volt kvízjáték a VargaBalett életével kapcsolatos kérdésekkel, temérdek tombola és természetesen tánc – hajnalig.  

A hat évvel ezelőtt alakult táncműhely a kezdetek óta megszervezi a szülők jótékonysági bálját – mivel már Makón kívül Hódmezővásárhelyen és Szegeden is működnek csoportok, mindhárom városból érkezetek vendégek a rendezvényre. A bevezetőben elhangzott, az elmúlt egy év rendkívül programdús volt az egyesület életében, telis-teli kiváló eredményekkel: 5 versenyen indultak növendékek különböző formációkban illetve koreográfiákkal, és elhoztak 10 első, 8 második helyezést, valamint egy arany és egy ezüstminősítést. Felidézték az ötéves fennállást ünneplő, dupla telt házas, jubileumi gálaműsort, amit a Szegedi Nemzeti Színházban mutatott be a közel háromszáz növendék áprilisban. Az eredmények felsorolása között elhangzott, hogy májusban Makó Városért Emlékplakettet kapott a táncműhely, néhány héttel ezelőtt pedig az együttes alapítója, Varga József vehetett át egy frissen létesített országos szakmai elismerést, a táncművészeti egyetem és a Noverre Alapítvány Merényi Zsuzsa – díját. 

  

Varga József köszöntőjében elmondta: a folytatásban is a magas művészi színvonalú oktatásra és a közösségteremtésre helyezik a hangsúlyt, hiszen a művészi pályára történő felkészítés mellett a tánccal, a színpad világával és a közösségi élettel összefüggő élmények adása ugyanolyan fontos küldetése a szervezetnek. Megköszönte a szülők folyamatos támogatását majd bejelentette: az egyesület megalapította az Arabesque Mecénás-díjat, amellyel a legnagyobb anyagi támogatást vállaló személyeknek, vállalkozásoknak fejezi ki köszönetét.

– A balett világában az arabesque póz a vágyódást, a repülést kifejező mozdulat, nem véletlen, hogy a szervezet logójában is ez látható. A táncműhely jelenlegi „legidősebb” növendékeiből álló csoport neve is ez – ők szerették eddig a legtöbb fesztivál díjat is. Éppen ezért kapta a mecénás díj ezt a nevet.- mondta Varga József, a díj bemutatásakor.  

Első alkalommal öten kapták meg a köszönet és hála jelképét, az Arabesque-díjat: a Rió Rendezvényszervíz vállalkozás, valamint Szabó Csaba, Pásztor Vilmos, Asztalos Péter és Siflis Attila szülők.

A jótékonysági bál bevételét arra fordítják, hogy a következő év versenyeire el tudnak jutni a gyerekek: mind az utazási költségekre, mind pedig az öltözékekre, a csoportok megjelenésére fordítanak majd belőle. 

A szervezet életében a következő nagyszabású rendezvény a növendékek Karácsonyi bálja lesz, amelyet tavaly rendeztek meg először, hagyományteremtő szándékkal. A célja, hogy a gyerekek a szórakozás mellett a báli viselkedés etikettjét is megismerjék. A rendezvény a külsőségeket és a ceremóniát tekintve is pontosan olyan, mint a szülők bálja: az elegáns megjelenés kötelező, vannak művész fellépők és tombola is, csak a zenekar helyett lemezlovas szolgáltatja a zenét és nem hiányozhat a gyerekek nagy kedvence, a csokiszökőkút sem.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest