Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Zenével ünnepelte a Magyar Fürdőkultúra Napját a Hagymatikum

Hagyomány a makói fürdőben, hogy programokkal ünneplik meg a Magyar Fürdőkultúra Napját, amelyet október második szombatján tartanak országos szinten; a mai napon zenés kívánságműsor, előadások és koncert is várta a fürdőzőket.

A jeles esemény a több ezer éves fürdőkultúra magyar gyökereire és értékeire hívja fel a figyelmet – mindezt pedig a Makovecz Imre által megálmodott és megtervezett Hagymatikumban is megünnepelhették a fürdőzők szombaton. Zenés kívánságműsor, Blues Bell élőkoncert is várta a vendégeket, illetve Pleskonics András (Plesi, avagy Dr. Rock) kétrészes Vízbe mártott estek interaktív előadásában is részt vehettek a kikapcsolódni vágyók. Természetesen a nyeremények sem maradtak el, a fürdő-, illetve zenekultúra kapcsán feltett kérdésekre a helyes válasz ajándékot ért.

navigate_before
navigate_next

– A másik érdekessége a mai napnak, hogy a fürdőkultúrán kívül a szaunakultúrát is egy kicsit közelebb hozzuk a vendégekhez: csodálatos szaunaszeánszokkal várják a szaunamestereink az érdeklődőket, illetve az este folyamán egy borvacsorára is sor kerül, aminek az érdekessége, hogy egy ötfogásos menü mellett a Balla Géza borokat kóstolhatják meg a résztvevők. Bízunk benne, hogy ez a mai nap méltó lesz a Magyar Fürdőkultúra Napjához, melyet minden évben október második hétvégéjén rendeznek meg országos szinten is! – emelte ki Lajtosné Papp Noémi, a fürdő marketingcsoportjának vezetője.