Belföld Hírek

Soros-hálóban kisgazdásodik a Jobbik

Egyre dőlnek ki a csontvázak a pártnál, miközben pikáns módon épp a nyílt társadalomeszméjét képviselők felé orientálódik – elemez az Alapjogokért Központ igazgatója.

Sneider Tamás pártelnöknek nincs más dolga, mint tartani a baloldal felé közeledést és Gyöngyösi Márton elnökhelyettessel együtt meg kell szabadulniuk mindenkitől, aki ezt rossz szemmel nézi – írta a Facebookon Volner János. A Jobbik tegnap közölte, csatlakoznak Hadházy Ákos aláírásgyűjtéséhez.

Önmagában az, hogy magánszemélyek egy párt részére vagyoni juttatást teljesítenek, nem törvényellenes, a kérdés, milyen jogcímen adják egymásnak ilyenkor a feltételezett pénzeket az „ügyletlánc” tagjai – reagált lapunknak a Jobbikban történt gyanús pénzmozgásokról szóló hírekre Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója.

Ismert, a napokban Szabó Gábor, a Jobbik volt szekszárdi alapszervezetének vezetője és egy az Origo.hu–nak nyilatkozó volt jobbikos is arról számolt be, hogy Szabó Gábor pártigazgató a Jobbik regionális igazgatóin keresztül az alapszervezetek tagjaival fizettetett be százezres nagyságrendű összegeket a párt számlájára. A szekszárdi politikus arra is utalt, hogy a Jobbik Simicska Lajostól kaphatott anyagi támogatást. A Jobbik tagadta ezt és közölték, jogi lépéseket tesznek az ügyben. Szánthó Miklós szerint a cél ilyenkor általában az, hogy a „végső forrás” nevét ne kelljen feltüntetni a párt pénzügyi kimutatásaiban, ugyanis a pártoknak a tárgyévet követően nyilvánosságra kell hozniuk pénzügyi beszámolóikat, név szerint feltüntetve az ötszázezer forintnál többet adományozókat.

„Az egész történet a Jobbik körül uralkodó zűrzavarról, teljes szétesésről árulkodik: ez egyféle „kisgazdásodás 2.0”, megspékelve azzal, hogy a pártot korábban feltehetően „foglyul ejtette” egy oligarcha, aki azóta már levette a kezét a folyamatok menedzseléséről, így egyre dőlnek ki a csontvázak a szekrényből. Mindezt különösen pikánssá teszi, hogy a Jobbik a hírek szerint eközben épp a nyílt társadalom eszméjét képviselők felé orientálódik” – fogalmazott Szánthó Miklós.

A párt frakciójából egy hete kizárt Volner János tegnap a Jobbik elnökségi tagjainak szerepeiről tett közzé bejegyzést, amelyben azt írja, Sneider Tamás csupán betölti a pártelnöki funkciót, nincs más dolga, mint tartani a baloldal felé közeledést és Gyöngyösi Márton elnökhelyettessel együtt megszabadulni mindenkitől, aki ezt rossz szemmel nézi. Hozzáteszi, bár Vona Gábor nyilvánosan védi Sneidert, már kijelölték az utódját, a jobban kommunikáló Stummer János személyében. Volner szerint Gyöngyösi „szövögeti legmagasabb szinten a Soros-féle kapcsolati hálót”. Az elnökségi üléseken kerülik Soros nevének kimondását, csupán civil szervezeteket emlegetnek, de a nevek alapján mindenki tudja, kikre gondolnak – írta. Megjegyezte, amikor alelnökeként tájékoztatást kért a párt nemzetközi kapcsola­tairól, többszöri felszólításra sem válaszolt neki Gyöngyösi.

Staudt Gábor felelős a Jobbik amerikai kapcsolataiért, a rendelkezésére bocsátott kapcsolati háló erősségét és jelentős befolyását bizonyítja, hogy személyesen is részt vehetett Donald Trump zártkörű, elnöki beiktatási fogadásán, ami nehezen képzelhető el egy sima bejelentkezéssel – áll a bejegyzésben. Volner úgy tudja, hogy a párt béruniós konferenciáját, amelyen három, Soros Györgyhöz köthető személy is részt vett, EP-képviselői keretéből Balczó Zoltán finanszírozta, aki a „hasonló kapcsolatok” napi szintű kezeléséért felelős. Hegedűs Lorántnéról azt írta, bár családja óriási tiszteletnek örvend a nemzeti-radikális oldalon, Gyöngyösi és Bana mellett a legelszántabb híve volt a nemzeti-radikálisok párttól való elüldözésének. Az ő szerepe, hogy a párt balliberális fordulatát hitelesítse a tagság felé.

Bana Tibor Volner szerint az elnökség „kávéfőző kislánya”, az ő feladata Sneider Tamás életének komfortossá tétele, nincs ellenvéleménye és Gyöngyösi mellett kisebb súlyú nemzetközi kapcsolatok kezelésével bízzák meg .

Bana, a Jobbik és az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának alelnöke tegnap közölte, támogatják a volt LMP–s Hadházy Ákos hazánknak az Európai Uniós Ügyészséghez való csatlakozását követelő aláírásgyűjtését és az ezzel a céllal indított európai polgári kezdeményezést, csatlakoznak az aláírásgyűjtéshez.

Forrás: magyarhirlap.hu