Kiemelt hírek Színes

Nem csak könyvben fér el Gaudi Éva és Horváth-Varga Sándor

Régi barátság köti össze Gaudi Évát és Horváth-Varga Sándort. Bár származásuk is foglalkozásuk más, ez azonban nem gátolja őket abban, hogy barátok legyenek. Most egy közös kötetük jelent meg, amely a Mi nem csak egy kötetben férünk meg egymással címet kapta.

Sokaknak nem kell bemutatni Gaudi Évát és Horváth-Varga Sándort. Éva fazekas és masszőr, míg Sándor írással és pirográfiával foglalkozik. A két jó barát most összefogott és egy közös könyvet adtak ki: a kötet a Mi nem csak egy kötetben férünk meg egymással címet kapta. A két makói két különböző kultúrából származik, azonban úgy fogalmaztak, az érzésviláguk egyforma. Éva idáig a fióknak írt, de barátja unszolására belevágott a könyvbe.

– Én vettem rá, hogy rendezzük egy kötetbe a munkáinkat, ami végre sikerült is – mondta Horváth-Varga Sándor, akinek már több írása is megjelent könyv formájában.

Szombat a József Attila Városi Könyvtár Könyvklubjának keretén belül mutatták be a közös művet, ahol az érdeklődők találkozhattak az írókkal is. Így derült ki az is, hogy a téma mindig a földön hever, illetve Éva sokszor cetlikre jegyzi le azt, ami éppen eszébe jut, legyen az egy szó vagy akár egy egész írás.