Hírek Kiemelt hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Hangversenyt tartottak a görögkatolikus templomban, volt londoni nagykövet látogatott Makóra, kerékpározással hívták fel a figyelmet az emlőrákszűrésre – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

Különleges és felemelő zenei élménnyel szolgált tegnap a Szent Efrém Férfikar és a Lautitia Gyermekkórus közös koncertje. A makói görögkatolikus templomban rendezett hangversenyen egyházi művek mellett kortárs zenei darabok is felcsendültek.

A 90 éves Csiha Imrét köszöntötte Farkas Éva Erzsébet polgármester és Toldi János települési képviselő: Imre bácsi Hajdú-Bihar megyében született, azonban az élet Csongrád megyébe hozta, itt települt le és alapított családot.

A város ügyeiről egyeztetett Farkas Éva Erzsébet és Lázár János Czakó Borbála korábbi nagykövettel, amelyről közösségi oldalán számolt be a polgármester. Mint a bejegyzésben írja: Makó megtartó erejéről, az előttünk álló gazdasági kihívásokról és a jövő generációjának befektetési igényeiről is egyeztettek.

Évente 1500 nő hal meg az emlőrák miatt, nagy részük pedig gyógyítható lenne, ha időben felfedezik a betegséget. Október az emlőrászűrés fontosságára felhívó programok hónapja, Makón is több száz érdeklődő volt a figyelemfelhívó kerékpározáson.

Lázár János az SZTE új rektora, Rovó László meghívására vendégeskedett a Szegedi Tudományegyetemen. Szó esett arról is, hogyan javíthatják közösen a makói kórház ellátásának színvonalát.

Több mint 13 éves hagyomány folytatódott péntek délelőtt a Kiszombori Karátson Emília Óvodában: a Kincset érő nagyik jó gyakorlat keretében tündér cukrászdává változott az óvoda, ahol az egészséges finomságoké volt a főszerep.

A mai napot pedig a PASO dalával indítjuk!