Hírek Kiemelt hírek Színes

Tündér cukrászdává változott a kiszombori óvoda

Több mint 13 éves hagyomány folytatódott péntek délelőtt a Kiszombori Karátson Emília Óvodában: a Kincset érő nagyik jó gyakorlat keretében tündér cukrászdává változott az óvoda, ahol az egészséges finomságoké volt a főszerep.

– Az idei évben is, mint ahogy minden évben, megújul ez a programunk, most az egészséges étkezést tűztük ki célul, ráadásul olyan módon, hogy egy kicsit a nagyikra is vigyázzunk, kényeztetjük is őket; lesz egy kis masszírozásban is részük, vérnyomás- és vércukormérés is várja őket, pont abból a célból, hogy minél tovább együtt maradhassanak – emelte ki Börcsökné Balázs Márta. Az óvoda vezetője továbbá elmondta: sokan jelentkeztek a versenyre, a legfinomabb süteményt titkos szavazással választják majd meg a nap során.

navigate_before
navigate_next

A négyéves Maróti Áron nagymamája, Bogár Edit is részt vett a családi programon, ahová négyféle süteményt is hozott; teljes kiőrlésű, barnacukorral készített áfonyás muffin, répatorta, almás-meggyes zabpelyhes, dióval megszórt sütemény, és túrós sütemény is helyet kapott a tálcákon. Mint elmondta, a születésnapokra is ő készíti a tortákat, a gyerekek pedig mindent szeretnek, csak sok legyen belőle. Áronnak ráadásul dédmamája, Gaál Sándorné is részt vett a vidám hangulatú rendezvényen.

A legfinomabb, legreformabb sütik kihirdetése előtt a nagycsoportosok Torta tánccal örvendeztették meg a jelenlévőket, ezt követően a közös kiállítást is megtekintették és a kuktasapkák is előkerültek.