Kék hírek Térség

Röszkénél és Tompánál is kamionba rejtőztek a bevándorlók

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. Három férfi pedig Tompánál próbálkozott elbújni egy kamionban. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

A rendőrök 2018. október 12-én 4 óra 30 perckor egy észt honosságú kamion rakományának ellenőrzése során két, majd 6 óra 15 perckor egy macedón tehergépkocsiban szintén két határsértőt találtak megbújva a Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő tehergépjármű-termináljában.

A férfiak afgán és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Tompa Közúti Határátkelőhelyen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreinek jelzése alapján a rendőrök 2018. október 12-én 7 óra 10 perckor egy belépő szerb kamion rakterében két külföldit találtak.

Rövid idő elteltével, 8 óra 20 perckor újabb kamionban megbújt migránst találtak a rendőrök a pénzügyőrök közreműködésével. Mindhárom férfi afgán állampolgárnak vallotta magát.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás/képek: police.hu