Belföld Hírek

Kizárására számít a Jobbik alelnöke

Mivel a Jobbik jelenlegi vezetése a Soros-hálózat befolyása alatt áll, a párt frakciója feltehetően nem fogja megszavazni a Sargentini-jelentés elítélését célzó kormányzati javaslatot – mondta Volner János – írja a Magyar Idők. A Jobbik felfüggesztett tagja a Karc FM-nek többek között arról is beszélt, hogy várhatóan végleg ki fogják zárni a pártból, miután az etikai bizottságban a jelenlegi vezetés emberei ülnek.

– A Jobbik várhatóan nem fogja megszavazni a Sargentini-jelentés elítéléséről szóló parlamenti határozati javaslatot sem, mert a jelenlegi vezetés a Soros-hálózat befolyása alatt áll – jelentette ki Volner János országgyűlési képviselő a Karc FM rádiónak.

Mint mondta, nem szereti a sorosozást, de az aggasztó, hogy Vona Gábor egykori pártelnöknek bevallottan az egyik legjobb barátja az a Teplán István, aki a CEU alapítója és rektorhelyettese. A képviselő újra megerősítette: Teplán nemcsak a Jobbik által szervezett konferencián volt előadó, hanem a párt kongresszusán is kiemelt helyen ült.

– A brüsszeli konferencián Meszerics Tamás, az LMP uniós képviselője, a CEU adjunktusa és Monica Ladmanova, a prágai Nyílt Társadalom Alapítvány ügyvezető igazgatója is ott ült, akik szintén szorosan kötődnek Soroshoz – tette hozzá Volner.

Szavai szerint a jelenlegi vezetés Vona Gábor bábjaiból áll, akik a liberális oldalra akarják átvinni a pártot, összefogást akarnak az LMP-vel, de ő nem érez ezzel a párttal semmilyen közösséget, ahogyan szerinte a Jobbik szavazói sem. – Ha Vona visszatérne a politikába, ma már szívesebben látná magát az LMP élén, mint a Jobbik vezetőjeként – jegyezte meg a képviselő.

Mint mondta, nincsenek illúziói az ellene indított etikai vizsgálatot illetően, a Jobbik bizottságában ugyanis a jelenlegi vezetés emberei ülnek, ezért ­várhatóan ki fogják zárni a pártból. – A mandátumomat azonban nem adom vissza, de nem ülök be frakcióba és nem csatlakozom a Mi Hazánkhoz sem – hangsúlyozta a politikus.

Ismert, Volner kizárását az alelnök egy múlt pénteki, a választókerületi elnököknek küldött, nyilvánosságra került levele előzte meg. Ebben Volner többek közt a Jobbik balratolódásáról, balliberális pártokkal való együttműködésről, valamint Soros György Jobbikon belüli befolyásáról írt. Volner a vészharang megkondításával együtt a párt elnökségének feloszlatását és rendkívüli tisztújítást kezdeményezett.

Miközben Szabó Gábor pártigazgató azonnal cáfolta Volner János ­szavait, a Jobbik vezetése rendkívüli frakcióülést hívott össze, és még aznap este ki is zárták az alelnököt a képviselőcsoportból, valamint etikai eljárás indult ellene.

Volner lapunknak arról is beszélt, hogy az ellene indított eljárásról nem értesítették hivatalosan, jobbikos e-mail-címének letiltásával szerzett tudomást erről. Szerinte a vezetés terhelő bizonyítékokat keres a levelezőrendszerében, de nem fognak semmit találni.

Volner János lapunknak azt is mondta: úgy tudja, hogy a pártvezetés küldött neki egy levelet a vizsgálattal összefüggésben, amit azonban nem kaphatott meg, mivel felfüggesztették az e-mail-fiókja használatát. Az etikai vizsgálat eredménye azért is borítékolható előre, mert Gyöngyösi Márton frakcióvezető úgy fogalmazott: megkönnyebbüléssel vette tudomásul az alelnök távozását.