Hírek Kiemelt hírek

Jó reggelt, Makó!

Még mindig lehet pályázni a fecskelakásokra, 4 év alatt 45 km járda épült Makón, megkezdték a tanuszoda felújítását és újranyitott a nagylaki fiókgyógyszertár – tegnap ezekről is lehetett olvasni nálunk. Mutatjuk is!

2019-től emelkedik a gyermekek után járó ápolási díj: jelentette be a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Több mint ötmilliárd forintnyi igény érkezett a szociálistüzelőanyag-pályázatra: mondta Pogácsás Tibor, a tárca önkormányzati államtitkára. Koji László szerint kompenzációs csomag kell az építőiparban.

Még lehet pályázni a fecskelakásokra Makón: a fiatalokat számos módon támogatja, segíti a makói önkormányzat, többek között a fecskelakás programot is ők vehetik igénybe. Elkezdték a tanuszoda felújítását: a külső és belső faszerkezetek rendbehozatala is megvalósul, illetve gépészeti szempontból is megújul a komplexum. Elnyerte Makó a Családbarát Önkormányzat díjat: az elismerést október 19-én, az Országház Vadásztermében vehetik át. 

Csütörtökön ismét az orvos válaszolt: a kérdésekre dr. Kallai Árpád radiológus szakorvos, emlődiagnosztikai szakember válaszolt. 4 év, 45 km járda: 2014 és 2018 között a makói járdák mintegy 20 százaléka lett felújítva, számolt be róla Farkas Éva Erzsébet. Megnyílt a fiókgyógyszertár Nagylakon: ismét az orvosi rendelő épületében válthatják ki receptjeiket a betegek. Családi napot szerveztek a Szikszai György Református Óvodában.

Egészséges életmód a Szikszai óvoda családi napján – Makó Híradó

Mozgás, játékok, és finomságok várták a gyerekeket a Szikszai György Református Óvoda családi napján.

Folytatódik a nyárias időnk: hiába van ősz, ismét 24 fok lehet napközben. Reggel, illetve este érdemes felöltözni, mivel a hőmérséklet igen visszaesik, 6 és 9 fok között alakul.

A napot kezdjük egy Kasabian számmal!