Hírek Kiemelt hírek Térség

Megnyílt a fiókgyógyszertár Nagylakon

Tavaly márciusban szűnt meg az előző fiókgyógyszertár tulajdonosával a szerződés, ezt követően mobilgyógyszertár látta el a lakosságot Nagylakon. Október 10-től viszont ismét az orvosi rendelő épületében válthatják ki receptjeiket a betegek.

Mint Locskai Zoltán portálunknak elmondta: egy éven keresztül kiválóan működött a mobilgyógyszertár a településen, azonban Varga Ferenccel, a Fehér Tulipán Gyógyszertár ügyvezetőjével már a tavalyi évben gondolkodtak azon, hogy szeretnének fiókgyógyszertárat nyitni, ha lehetőség nyílik rá. A polgármester kiemelte: hosszú távra terveznek a fiókgyógyszertárral, öt évre kötöttek szerződést, és bíznak abban, hogy ezt a későbbiekben megtudják majd hosszabbítani.

A patika munkanapokon tart nyitva, 9 és 12 óra között, a rendelési idővel párhuzamosan, ezzel megkönnyítve a betegek dolgát, hiszen rögtön ki tudják váltani gyógyszereiket.

– Amennyiben a fiókpatikában az adott napon a megfelelő gyógyszert nem tudják biztosítani, úgy igazgató úr azt is vállalta, hogy ugyanazon a napon, de legkésőbb a következő napon mobiljárat útján kiküldi házhoz – tette hozzá Locskai Zoltán.

Rója Zoltán gyógyszerész portálunknak elmondta: a helyi orvossal egyeztetve, az alapvető gyógyszerek beszerezhetők a patikából, illetve igény szerint a kiszállítást is biztosítani tudják. Cégük elsőként a csanádi gyógyszertárat nyitotta meg, ennek fiókgyógyszertára a most megnyílt nagylaki.

Kovácsné Jani Gyöngyi a mai napon járt először a fiókgyógyszertárban. Mint elmondta: nagyon örül neki, hiszen így könnyebben tud hozzájutni a szükséges gyógyszerekhez, de a mobilpatikával is meg volt elégedve.