Hírek Makó

Elkezdték a tanuszoda felújítását

A napokban kezdődött meg a makói Hagymatikum tanuszodájának felújítása. Többek között erről is beszélt Gergely Gábor a Rádió 7 csütörtöki Napraforgó műsorában Gergely Gábor.

A Hagymatikum tanuszodája még soha nem esett át felújítása. A makoveczi tervek alapján készült épület mára igencsak igényli a renoválást. Mivel a Hagymatikum nagyon jó nyári szezont zárt, így nem kellett lehívnia az önkormányzat által az idei évben működésre elkülönített 50 millió forintot. Ebből a keretből fog most megvalósulni a tanuszoda felújítása, amely a külső és belső faszerkezetek rendbehozatalát jelenti, illetve gépészeti szempontból is meg fog újulni a komplexum.

A felújítás a napokban már megkezdődött, ami azt jelenti, hogy a fürdőzők, úszók egyre több állvánnyal fognak találkozni, azonban ez magát a sportolást nem fogja befolyásolni. A munkálatok várhatóan még az idén befejeződnek.

Egyelőre még a tanuszoda mellett sportolása használható vízfelületként üzemel a kinti nagy medence is, viszont keresi a fürdő vezetősége a lehetőséget, hogy egy sátor bérlésével télen is az úszók rendelkezésére bocsáthassák a kinti medencét is, ezzel megnövelve a hasznos vízfelületet.

Forrás/borítókép: Rádió7