Hírek Kiemelt hírek Makó

4 év, 45 km járda

2014 és 2018 között a makói járdák mintegy 20 százaléka lett felújítva, számolt be róla Farkas Éva Erzsébet. A polgármester szerint még körülbelül 3 évre van szükség a felmérések alapján a maradékra. A felújítást a város saját költségvetéséből fedezi, de keresik a pályázati lehetőségeket is erre.

– A kivitelezéseket befejezték, október elején az utolsó körzetben is megtörténtek a műszaki ellenőrzések, átadások – tájékoztatott farkas Éva Erzsébet az idei járdaprogramról.

A polgármester hozzátette: 2014-től 2018-ig az önkormányzat saját forrásából mintegy 45 km járda felújítása történt meg, ami az összes szakasznak (a jó állapotban lévőkkel együtt) körülbelül 20 százaléka.

Megtörtént azoknak a szakaszoknak a felmérése is, amelyeket még fel kell újítani, ez alapján még 3 évre lehet szükség, hogy ne legyen balesetveszélyes, járhatatlan járda a körzetekben. Olyan szakasz, ahol egyáltalán nincs járda, még a Honvéd városrészben, Lesiben, Vertán-telepen van, mondta el a polgármester.

navigate_before
navigate_next

Idén 8 helyi vállalkozó vett részt a járdaprogramban, az ő nevükben Silye Zoltán, a Silye és Társa Kft. ügyvezetője köszönte meg, hogy a kivitelezésben a makói vállalkozókra gondol az önkormányzat.

– Mindenképpen arra szeretnénk kérni a városvezetést, hogy törekedjenek arra, makói vállalkozásokhoz kerüljenek azok a kivitelezési munkák, amelyeket el tudnak végezni, ez nagyon fontos a helyi vállalkozásoknak – emelte ki Silye Zoltán, hozzátéve, hogy a legjobb tudásuk szerint próbálták elvégezni a rájuk bízott feladatot, és úgy gondolja, hogy a lakókkal való kapcsolattartás is zökkenőmentes volt.

Czirbus Gábor ismertette az idén elkészült járdaszakaszokat a körzetekben, kiemelve, hogy az önkormányzati képviselők feladata volt a felújításban szóba jöhető járdák összeírása, hiszen ők rendelkeznek erről a legtöbb információval, hozzájuk érkezik be rengeteg lakossági jelzés.

Az alpolgármester azt is hangsúlyozta, hogy az ütemezésben elsőbbséget élveznek a járhatatlan, balesetveszélyes szakaszok. A kivitelezés kapcsán kiemelte, minden vállalkozással meg voltak elégedve, így természetesen számítanak a munkájukra a jövőben is.