Belföld Hírek Kiemelt hírek

Volner: az utolsó csepp véremig küzdeni fogok

Én a Jobbikért az utolsó csepp véremig küzdeni fogok, amíg megvan a párttagságom, mindent megteszek a pártért – ezt mondta az ECHO TV Napi aktuális című műsorában Volner János párttagságának felfüggesztésével kapcsolatban. A politikus hozzátette: amilyen irányba a mostani vezetés löki a Jobbikot, erkölcsi kötelessége megvívni ezt a küzdelmet. A politikus kitálalt a párt Soros Györgyhöz köthető kapcsolatairól is.

Volner János elmondta: a Jobbikban még mindig nagyon sok a hazáját szerető, tisztességes magyar ember, szerinte a Jobbik vezetésével van baj. Nekünk a Jobbik vezetésével, a mostani elnökével Sneider Tamással, frakcióvezetőjével Gyöngyösi Mártonnal van problémánk. Ott látunk olyan ideológiai elhajlást, eltávolodást a Jobbik eredeti értékeitől, amelyet nem lehet tovább tolerálni – fogalmazott.

A politikus elmondta: Vona Gábor lemondása után őt is felkérték a Jobbik elnöki posztjára, ő azonban ezt tisztelettel visszautasította, mert bízott Sneider Tamásban, aki nemzeti politizálást ígért. Hozzátette: azért nem vállalta a párt vezetését, mert a saját politikai stratégiája körülbelül 30-35 százaléknyi listás szavazatra lett volna elég, ez azonban kevés lett volna a Jobbik tagságának és választóinak.

Ilyenkor egy tisztességes politikus nem kezd el hazudozni. Én nem akartam azt hazudni, hogy le fogjuk győzni 2022-ben a Fideszt, ha én magam úgy gondolom, hogy körülbelül a szavazatok egyharmadát tudjuk megszerezni – mondta ezzel kapcsolatban.

Volner János kiemelte: számos olyan eset volt, amikor sikerült megakadályozni a nemzeti érdekek elhagyását párton belül. Ahogy mondta: egy házon belüli féke volt a Jobbik balra tolódásának. Szerinte a Jobbikot megpróbálják balra tolni, ő azonban ennek az útjában áll, ezért próbálják meg lejáratni.

Hozzátette: Sneider Tamás háborút indított ellene a közösségi oldalakon, ezért nem maradt más választása mint hogy tényekkel válaszoljon. Ilyen volt a Jobbik Soros Györggyel való kapcsolata is. Ezzel kapcsolatban elmondta: a párt támogatói között több Soros-hálózathoz köthető személy is van.

Hozzátette: számos háttérinformációval rendelkezik, ezeket azonban nem osztja meg a nyilvánossággal. Brutális a különbség a Jobbik meghirdetett politikája, választási programja és a valóság között – tette hozzá. Kiemelte: amíg egykor a Jobbik hívta fel a figyelmet Soros György tevékenységének veszélyére, most a saját pártja kezd el szövetkezni a milliárdossal.

Az esetleges Jobbik-LMP összefogás kapcsán azt mondta: ezzel nyíltan létrejönne a Jobbik balliberális oldallal történő összeborulása. Szerinte Sneider Tamás Vona Gábor régi álmát teljesítené be egy esetleges összefogással. A politikus elmondta: nyilvánvaló, hogy a mai napig Vona Gábor irányítja a pártot. Sneider Tamást a Jobbik „párt-strómanjának” nevezte. A Jobbik mai frakciógyűléséről azt mondta:  az ötvenes évek koncepciós eljárásait idézte, rengeteg hazugsággal és mocsokkal.