Hírek Kiemelt hírek Makó

Újabb jótékonysági koncerttel készül Szentpéteri Csilla

Szentpéteri Csilla makói születésű zongoraművész imádja szülővárosát, és minden lehetőséget megragad, hogy valamilyen formában támogassa. Ahogy tavaly, idén is jótékonysági koncerttel készül: a befolyt összegből a makói Sürgősségi Betegellátó Osztályra vásárolnak majd életmentő eszközöket.

Tavaly májusban nagyszabású jótékonysági koncertet szervezett Szentpéteri Csilla zongoraművésznő: akkor a makói kórház gyermek- és újszülött ellátás javára gyűjtöttek pénzt. A 2 millió 370 ezer forintból kékfény ágyat, lélegeztető gépet, mobil kiságyakat, ABPM 24 órás vérnyomásmérőt és más nélkülözhetetlen eszközt sikerült beszerezni.

2,4 millióból kapott eszközöket a makói kórház gyerekellátása – Makó Híradó

Ma délelőtt adták át azokat a makói kórház gyermekellátását segítő eszközöket, melyeket a Szentpéteri Csilla & Band május 7-i jótékonysági koncertje bevételéből vásároltak.

Most újabb nemes cél érdekében ad koncertet a zongoraművésznő: a Sürgősségi Betegellátó Osztálynak szeretnének vásárolni őrző- védő-figyelő monitorokat, amelyek a kritikus állapotban lévő betegek folyamatos megfigyelésére alkalmasak. Szentpéteri Csilla elárulta: a november 25-ei koncert mellé állt Farkas Éva Erzsébet polgármester, Lázár János országgyűlési képviselő, illetve közel 80 kis- és középvállalkozó is támogatja a nemes célt. Ez kétszer több szponzort jelent a tavalyi évhez képest.


Mezei József is együtt fog zenélni Szentpéteri Csillával.

A zongorista hozzátette: látva a jegyek kelendőségét két fellépéssel készül majd. A Szentpéteri Csilla Band mellett olyan fellépők lesznek, mint Keresztes Ildikó és László Boldizsár, de a műsor színvonalához hozzájárul Mezei József hegedűs, Fruzsa Kata táncos és táncpárja, illetve az Allegra Vonósnégyes is. A látványvilág sem marad el: a zenére Fülöp Csaba komponál filmeket, amelyeket Fülöp-Szentpéteri Kristóf fog kezelni.

A jótékonysági koncertet háromféleképpen lehet támogatni:

– az Életünkért-Egészségünkért Alapítvány számlaszámára (Erste Bank 11600006-00000000-26633882; kérik, hogy a megjegyzés rovatba írják oda, hogy Szentpéteri Csilla jótékonysági koncertje a Makói Sürgősségi Betegellátó Osztály javára) lehet utalni

– támogató jegyeket (4.000-, 7.000-, 10.000 forintos áron) Nadobán Zsuzsanna tanítónőnél lehet megváltani

vagy

– nagyobb összeg felajánlása-átutalása ellenértékeként vagy annak egy részéért díjmentesen igényelhet támogatói jegyet.