Hírek Kiemelt hírek Térség

Na, de akkor éjszakai pillangónak állnak-e a választókerületi jobbikosok?

Esetleg Volner János ex-alelnök másik szállóigéjével élve, segítenek-e még jobban felgyorsítani a hülyeségrollert? Fontos kérdések ezek, a helyi szervezet azonban hallgat, mint a sír.

Örömlánynak lenni nem csak játék és mese. Nagyrészt éjszakai műszakot kell tolni, ráadásul válogatás nélkül összefeküdni bárkivel, akire a futtató rámutat. Nem csodálkozunk rajta, hogy Volner Jánosnak sem fűlt hozzá a foga. Meg is írta a választókerületi elnököknek címzett „Bocsánat, de én nem kurvának álltam” mottójú levelét, miután véleménye szerint Sneider Tamás elnök számára vállalhatatlan politikai szereplők ágyába kényszerítené a pártot.

Azt azért fontos leszögezni, hogy ha valaki képben van a párt belső ügyeivel, trükközésével, helyezkedésével kapcsolatban, sokkal inkább, mint bármelyik választókerületi vezető, az többek között például Volner János. Szóval lehet mosdatni a szerecsent, hogy „jajj, dehogy bújunk mi ágyba az LMP-vel/DL-val/MSZP-vel/mikor-kivel”, de ha a párt egy ilyen magas beosztásban lévő képviselője azt mondja, hogy márpedig erre egyre több jel utal, akkor azt nem csak úgy kitalálja. Még ha nyíltan nem is ismerik el, nyilván tudják ezt a választókerületi vezetők, sőt a párt szimpla tagjai, szimpatizánsai is.

Volner mindenesetre levelét megírta, ezután pedig rögtön közellenséggé is lett nyilvánítva, és pillanatokon belül kívül találta magát a frakción (valószínűleg csak idő kérdése, hogy a párton is). Csak hogy érezze a törődést. Fülöp Erikkel és Apáti Istvánnal együtt.

Innentől viszont már a választókerületi vezetőknél is pattog a labda, ragaszkodnak-e mindenáron az ágy melegéhez, legyen benne bárki, vagy vállalják, hogy kidobják őket még a piros lámpás házból is. Nehéz kérdés ez, hiszen közeleg a tél…

Ezzel a komoly dilemmával kapcsolatban természetesen feltettük kérdéseinket Zeitler Ádám önkormányzati képviselőnek, a Jobbik választókerületi elnökének, még múlt pénteken. Most meg ugye szerda van, és mégis kénytelenek vagyunk azt írni, hogy választ nem kaptunk.

 

 

Pedig mindössze erre lettünk volna kíváncsiak:

1. Megkapták-e Volner János levelét?

2. Mi az alapszervezet álláspontja a levél tartalmával kapcsolatban, egyetértenek-e az abban foglalt állításokkal, és az abban megjelölt kifogásokkal a párt működésével, irányvonalával kapcsolatban?

Mivel Zeitler Ádám korábban is egyértelműen kitartott Sneider Tamás mellett, természetesen nem vártuk, hogy most fogja kiborítani a bilit, de az is jelzésértékű, hogy nem akar állást foglalni. Volner ugyanis nem kispályás politikusa volt a pártnak, hanem az egyik legnépszerűbb. Az elnököt sarokba szorította, Sneider meg ahhoz képest, hogy mennyire szeretik hangsúlyozni, hogy a Jobbikban mindenki elmondhatja a véleményét elég gyorsan elküldte neki a selyemzsinórt. Választókerületi szinten most maximum körömrágás van, hogy hátha minél gyorsabban elül az újabb balhé.

Házon belül az iránymutatás már biztosan megtörtént, más kérdés, hogy elvileg nem csak dísznek vannak a választókerületi vezetők, hanem azért, hogy tájékoztassák a közvéleményt helyi szinten a párt ügyeivel kapcsolatban. Márpedig ha ez nem ügy, akkor mi?