Hírek Külföld

Burjánzik a prostitúció a migránsok lakta brüsszeli parkban

Brüsszel hemzseg a migránsoktól, és az illegális bevándorlók megjelenésével a bűnözés is egyre nagyobb. A rendszeres nemi erőszakok mellett most a prostitúció jelent problémát, a romos, elhagyatott házakban, nyilvános WC-kben dolgoznak a szexmunkások – írja az Origo.

A hírportál már többször megírta, hogy a brüsszeli flamand kormányzati negyed közvetlen közelében levő Maximilian parkbanmigránsok élnek. Ezt azok ellenére teszik, hogy több kísérlet is történt arra, hogy a parkból kitelepítsek a migránsokat.

A jelenség miatt a bűncselekmények aránya megnőtt, azonban a rendőrség belső körlevelében egy újfajta jelenségre hívja fel a figyelmet, terjed a migránsprostitúció. A szexuális szolgáltatást  20-25 eurós tarifáért,azaz 7-8 ezer forintnak megfelelő összegért nyújtják a lányok.

A szervezett bűnözéshez közel álló bandák a park környékén különböző helyeket bérelnek az intim pillanatokra, a park környékén levő romos, elhagyatott házakban, nyilvános WC-kben, vagy a kifejezetten erre a célra felhúzott sátrakban.

A brüsszeli szexmunkásokat tömörítő egyesület, az UTSOPI egyáltalán nem csodálkozik. Egyre kevesebb Brüsszelben a szexuális szolgáltatást igénybe vevők száma. A bárok bezárnak, egyre kevesebb olyan helyet lehet találni, ahová a „vendégek” járhatnak. Ezért a lányoknak más megoldást kell találni. valahogy meg kell keresniük a mindennapi betevőt.

Philippe Close polgármester kérésére a rendőrség akció-tervet dolgozott ki a helyzet megoldására.

 

Forrás: Origo
Borítókép: Életkép a Maximilian Parkból – FORRÁS: GETTY IMAGES/ANADOLU AGENCY