Hírek Kiemelt hírek Makó

Házi chips is készül az adományburgonyából

Három évvel ezelőtt csatlakozott Makó is a START Mezőgazdasági Programhoz, amelynek köszönhetően az önkormányzati tulajdonú földeken burgonyát, vöröshagymát és fűszerpaprikát tudnak termelni. A zöldségeket most a közfoglalkoztatottak és rászoruló családok közt osztják szét.

Három éve ad munkát a START Mezőgazdasági Program Makón. A program lehetőséget nyújt, hogy az önkormányzat földterületein burgonyát, vöröshagymát és fűszerpaprikát termelhessen a város, amelyet a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény konyháján dolgoznak fel, illetve 180 közmunkás, illetve 140 halmozottan hátrányos helyzetű család között osztják szét.

Hétfő délután Hadik György települési képviselő az ötgyermekes Háló Szilvia Katalinnak adott át 10 kiló vöröshagymát és 50 kiló burgonyát. Mint elárulta, a családban a legnagyobb kedvenc a házi készítésű burgonyachips, de természetesen a sült krumplit is szeretik a gyerekek. A hagymából rostélyos és paprikás krumpli is készül majd, de az édesanya elmondta: szinte minden ételhez fel tudja használni.