Hírek Kiemelt hírek Makó Térség

Jó reggelt, Makó!

Makón is megemlékeztek az aradi vértanúkról, átadták a SZIGNUM Grundot, színes csokorba fogta hagyományainkat a MENYUKE, három ménes megmaradása fűződik a Ménesbirtokhoz – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

A városi ünnepségen a Makói Magán Zeneiskola és a József Attila Gimnázium adtak műsort, majd virágokat és mécseseket helyeztek el Kossuth Lajos szobránál az aradi vértanúk tiszteletére, Czirbus Gábor alpolgármester Aradon emlékezett meg.

Fákat ültettek és időkapszulával is üzentek a jövőnek a Szent István Egyházi Általános Iskola ma rendezett Családi napján. Az intézmény hagyományos alkalmán került sor az új közösségi tér, a SZIGNUM Grund felszentelésére is.

Hagyományőrző Civilek Színes Csokra néven szervezett találkozót a Megváltozott Munkaképességűek és Nyugdíjasok Makói Közhasznú Egyesülete (MENYUKE). A Hagymaházban tartott rendezvényen nyolc csoport mutatkozott be.

Péntektől vasárnapig szauna szeánszokkal várja vendégeit a Hagymatikum a Szaunázók hétvégéje országos kezdeményezés részeként. Szombaton 16 órakor az országban több helyen ünnepelték egyszerre a szezon kezdetét.

Az Idősek világnapja alkalmából színes és vidám műsorral készültek az apátfalvi szép korúaknak a Faluházban. A helyi óvodások és iskolások, illetve a Két Szoknya, Egy Nadrág Társulat is fellépett ez alkalomból.

A Nonius, a Gidrán és a Furioso-North Star fajták folyamatos fenntartását kell kötelességszerűen ellátnunk, mondta mezőhegyesi sajtótájékoztatóján Lázár János, amelyről videót is tett fel közösségi oldalára.

A mai napot pedig Bobby McFerrin dalával indítjuk!