Hírek Kiemelt hírek Ország-világ Sport

Egy éves lett az Ezt Válaszd! sportprogram

Egy évvel ezelőtt indult útjára az Ezt Válaszd! sportprogram Makón. A vasárnapi edzéseket Rozsnyai Renáta tartja a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tornatermében. A születésnapi órán a makói edző mellett Katus Attila is részt vett.

A Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség indította útjára az Ezt válaszd! elnevezésű programot, amelynek lényege az, hogy minél több embert mozdítson meg szakavatott edzők vezetésével. Makón egy éve Rozsnyai Renáta vezetésével vette kezdetét az óra és a kezdeti siker azóta is töretlen: a hét utolsó napján több százan választják az ingyenes mozgást. Ez most sem volt másképpen – október első vasárnapján közel háromszázan döntöttek a sport mellett.

A jubileumi órán Rozsnyai Renáta mellett Katus Attila is átmozgatta a megjelenteket az Erdei János Városi Sportcsarnokban. Az Európa- és világbajnok sportoló és edző elárulta, közel 25 éve van a pályán, de a mai napig hatalmas élmény több száz emberrel együtt mozogni, dolgozni.

A háromszáz ember egyike volt Mátrai-Nemes Anikó is, aki azért választotta az Ezt válaszd!-ot, mert Renit régebb óta ismeri. Csak miatta döntött az óra mellett.

– Három éve vagyunk barátnők, azóta járok rendszeresen az edzéseire is. Sajnos, előtte nem foglalkoztam a mozgással – tette hozzá Anikó, aki azóta nemcsak az ingyenes órákra jár, hanem Reni edzőközpontjába is.