Kiemelt hírek Makó

A makói Jobbikot is erősen hátráltatja a munkaerőhiány?

Más szemében meglátja a szálkát, a magáéban a gerendát sem – tartja a mondás, ami nem is lehetne találóbb a makói Jobbik tevékenységére. Ehhez persze nagyon jól jön a kézivezérelt, alternatív valóságot építő háttérmédia is.

Ha egy kellemetlen ügyet nem tudunk érdemben cáfolni, akkor kiabáljuk, hogy hazugság. Ha valamit nem tudunk hitelt érdemlően alátámasztani, akkor jók lesznek erre a névtelen nyilatkozók is. Ez csak két példa abból a számtalanból, hogyan is próbálja kezelni a Makói Csípős, ha valami nem tetszik Kiss Attilának.

Évek óta zajlik a klasszikus, a csúsztatásokat járulékos veszteségként értékelő alternatív valóságépítés, amelyből hol kicsit, hol nagyon kilóg a lóláb (alkalmasint meg nem csak a láb, hanem az egész ló).

Ezen azonban igazából csak az lepődik meg, aki nem tekint bele a „hírportál” impresszumába. Első ránézésre persze nem tűnik fel a trükközés, de csak tudni kell, hogy mit nézzünk: Működtető – Sándor Móricz Egyesület.

Hála a demokráciának (ugye-ugye), és az internetnek, van egy „Civil szervezetek névjegyzéke”, ahol erre keresve rögtön szembesül az ember azzal, mennyire is lehet kézivezérelve a Makói Csípős. Az egyesület elnöke ugyanis ki más lenne, mint Kiss Attila. És most vissza a már említett impresszumra, amely szerint felelős kiadó az egyesület elnöke… Ennyit a nagy sajtószabadságról.

Ehhez képest érdekes, hogy bár az egyesület többek között elvileg azzal foglalkozik, hogy a gyermekeket és fiatalokat megismertesse a lovaglással, valahogy a Makói Csípősön mégsem felszabadultan vágtázó lovakról és mosolygó gyerekekről készült képekkel találkozik az olvasó, hanem kőkemény Jobbikos propagandával. Bár lehet, hogy ez csak nekünk fura…

Ezt ilyen nyíltan tolni, akár ciki is lehetne, valószínűleg erre a következtetésre jutott Zeitler Ádám makói önkormányzati képviselő is, aki mostanra egészen a választókerületi elnökségig lépdelt a pártban. Legalábbis erre utal, hogy 2016 végén az egyesület kapcsán még úgy nyilatkozott portálunknak, hogy a Makói Csípőst is működtető egyesület az elnökének személye hamarosan változni fog. Úgy látszik azonban, hogy két év alatt sem sikerült egy megbízható kádert találni erre a célra. Van ilyen…

Ha ehhez hozzávesszük még, hogy főszerkesztőként megjelölt Bottyán Róbertra egy volt Jobbikos szerint simán rábízták a helyi szervezetek közösségi oldalának irányítását is, akkor jól látszik, hogy a pártot mennyire sújtja a munkaerőhiány.

De a Makó Híradó ahol tud segít, szóval ha valakinek esetleg van kedve hozzá, küldjön jelentkezést a botyi89@gmail.com címre, nagyon kéne új Facebook-oldal kezelő, meg egyesületi elnök is, mert ez így nagyon ciki. Egy kis internet ismeret előny, elvhűség nem feltétel.

A javadalmazás mértékéről egyelőre nincs információnk, ám azt javasoljuk olyanba ne menjenek bele, ami úgy kezdődik, hogy „ha a Jobbik kormányra kerül”. Az rendszerint nem szokott bejönni.

 

Jobbik alelnök: Bocsánat, de én nem kurvának álltam! – Makó Híradó

A Figyelő megszerezte azt a levelet, amelyet Volner János, a Jobbik alelnöke írt a párt választókerületi elnökeinek és szervezőinek. Volner a levélben keményen bírálja a párt irányát és jelenlegi vezetését. Az alelnök ennek valódiságát az Indexnek elismerte, feltettük kérdéseinket a párt helyi alapszervezetének, amennyiben válaszolnak, külön anyagban foglalkozunk álláspontjukkal.

Ez meg nagyon nem fog változni, ha a a tagság jó része mellett egyre több parlamenti képviselőjük is rájön, hogy bocsánat, ő bizony “nem kurvának állt”. Ezzel kapcsolatban még pénteken délelőtt feltettük kérdéseinket Zeitler Ádám választókerületi elnöknek. Azóta is nagy a csönd.