Hírek Térség

Jó reggelt Makó!

Ha minden igaz, napsütéses hétvége áll előttünk, de hol vannak már a meleg napok? Mindenesetre ha tegnap lemaradt volna valamiről, akkor most bepótolhatja.

Október 1-étől Lázár Jánost nevezték ki a tulajdonosi jogok gyakorlójának az állami Mezőhegyesi Ménesbirtokra. A térség országgyűlési képviselője tegnap erről tartott sajtótájékoztatót, amelyen többek között kiemelte, hogy hozzá méltó, feszes munkatempót fognak diktálni, hogy eredményes és hatékony állami vállalkozás jöjjön létre, ami támogatja a térségben élőket is.

Lázár: feszes munkatempót fogunk diktálni Mezőhegyesen – Makó Híradó

A miniszterelnök és a kormány elvárása az állam által visszavásárolt Mezőhegyesi Ménesbirtok felé, hogy öt éven belül Magyarország legjobb, tíz éven belül pedig Európa egyik legjobb agrárvállalkozása legyen. Hatalmas változások előtt áll a cég, amely az egész térség életére hatással lesz.

A korábbi évekhez hasonlóan elkezdték kiosztani a rászorulóknak a START Munkaprogramban megtermelt zöldségeket, ebből idén 180 közmunkás, illetve 140 halmozottan hátrányos helyzetű család részesül.

Czirbus Gábor a makóiak számára ingyenesen igényelhető komposztálókkal kapcsolatban tájékoztatott tegnap. Ezeket a Földeáki úti átrakó állomáson lehet átvenni, mindössze a személyi igazolványra és a közszolgáltatási szerződésre van szükség.

A Jobbiknál most a változatosság kedvéért Volner János borította bilit egy levéllel, amit választókerületi vezetőknek írt. Ebben keményen nekiment a párt mostani vezetésének. A szappanopera folytatódik.