Kiemelt hírek Makó Színes

Átadták a SZIGNUM Grundot

Fákat ültettek és időkapszulával is üzentek a jövőnek a Szent István Egyházi Általános Iskola ma rendezett Családi napján. Az intézmény hagyományos alkalmán került sor az új közösségi tér, a SZIGNUM Grund felszentelésére is.

Negyvenállomásnyi érdekes programmal várták ma a diákokat és rokonaikat a makói kéttannyelvű iskolába.– Nagyon fontos közösségi alkalmunk minden évben a Családi nap, mert hiszünk abban, hogy csak közös munkával tudjuk formálni a gyerekeket és kísérni a fejlődésüket. Ez az esemény mindig az együttlét öröméről szól. Vannak hagyományos állomások, de törekszünk arra, hogy újdonságokkal is szolgáljunk – tudtuk meg az egyik fő szervezőtől, Baráti Eszter Kinga nővértől. Október első szombatján hat helyszínen lehetett a legváltozatosabb programok közül választani. – Kiemelném a legkisebbeket foglalkoztató Mesekertet, ezen kívül a különleges élményt kínáló planetáriumot is. Leo lektorunk angol nyelvű előadást tart majd, Biró atya a máriapócsi kegyhelyet mutatja majd be és lesz szabaduló szoba is, ami biztosan nagyon népszerű lesz. Ami külön öröm számunkra még, hogy nagyobb diákjaink is vezetnek majd állomásokat, lesz az internetes zaklatással kapcsolatban tanácsadás, illetve egy interaktív bábelőadás is – lelkesedett a valóban színes palettát illetően Kinga nővér.

navigate_before
navigate_next

A SZIGNUM családi rendezvénye az idén összekapcsolódott fontos beruházások átadásával is. A nyáron végzett munkálatok eredményeként modernizálódott az iskola elektromos hálózata és bejárati ajtaja, a Könyvkuckó új tetőt, a régi épület 21. századi követelményeknek megfelelő mosdókat kapott. Régóta napirenden volt a belső udvar korszerűsítése is, ez most a fenntartói támogatásnak köszönhetően megoldódott; a SZIGNUM Grundnak nevezett közösségi teret is ezen a szombaton szentelte fel Pálfai Zoltán plébános. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével a Boldogasszony Iskolanővérek tartományfőnöknője, Lobmayer Judit nővér és Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere is. Mindannyian levelet írtak az intézmény számára, amelyet egy időkapszulában helyeztek el a SZIGNUM diákjainak, pedagógusainak gondolataival és rajzaival együtt. Helyét a következő generációk számára egy emlékkő jelzi ezután a Grundon, illetve a mai eseményre utal majd az a most elültetett három fa is, amelynek földbe helyezésében Czirbus Gábor alpolgármester, a körzet képviselője, Tóth Ákos igazgató és Baráti Eszter Kinga nővér működött közre.  A bográcsgulyás ebéddel és tombolahúzással záródó tartalmas és jó hangulatú nap minden bizonnyal erősítette a családi összetartozást és a SZIGNUM-hoz való kötődés érzését is.       

navigate_before
navigate_next