Hírek Színes Térség

Sokat fejlődött Milo, a fiatal fókahím

Idén júniusban érkezett Milo, a fiatal fókahím a németországi Duisburgi Állatkertből Szegedi Vadasparkban. Bár Németországban csak az alapokat tanították meg neki, a szegediek mellett már sokat fejlődött a fiatal állat.

Szinte tiszta lappal érkezett Milo a Szegedi Vadasparkba: a fiatal fókahím csak az alapokat tanulta meg régi otthonában. A szegediek azt tapasztalták, hogy nagyon agilis, egyáltalán nem félénk fóka, hamar felvette a kapcsolatot az új gondozóival, akik egyben trénerei is és látván Helga, a vele egyidős, 2015-ben Szegeden született fókalány sikereit, szinte maga jelentkezett, hogy foglalkozzanak mielőbb vele is.

– Természetesen ezt terveztük mi is és elindulhatott Milo tanítása – olvasható a vadaspark oldalán. – Nagyon okos és szorgalmas tanítványnak bizonyult, gyorsan és nagy kedvvel sajátítja el az egyes elemeket egymás után. A forgás, a kéz és targetbot megérintése már könnyen megy, be tudjuk küldeni a szállítóládába, sőt, már azt is engedi, hogy a szájába is belessünk.

Nagy örömmel veti magát a labda után, hogy visszahozza azt a víz színén. Várhatóan tavaszra utoléri Helgát és nyilvános tréning helyett fókabemutató néven tekinthetik meg a látogatók a fókákkal való foglalkozást.