Hírek Kiemelt hírek Makó

Kiosztásra került a START programban megtermelt vöröshagyma és burgonya

Harmadik éve ad lehetőséget a START Mezőgazdasági Program az önkormányzat tulajdonában lévő területen való gazdálkodásra a közfoglalkoztatottak – mintegy 22 fő – bevonásával. Péntek délelőtt többen részesülhettek a programban megtermelt terményekből.

1,4 hektáron burgonyát, fél hektáron vöröshagymát, egytized hektáron pedig fűszerpaprikát termesztettek, amely újdonságnak számított. A másik, három és fél hektáros parcellán idén őszi búzát termesztettek. Ezek mellett dísznövényekkel és virágpalántákkal is foglalkoznak, illetve a Babafa program részeként faiskolai nevelés is zajlik – tudtuk meg Kádár Józseftől, a Csanád és Térsége Gazdakör elnökétől.

– 180 közmunkás, illetve 140 halmozottan hátrányos helyzetű család fogja megkapni a terményeket, illetve az ENI részére fogjuk a maradék burgonyát és vöröshagymát kiszállítani. Úgy gondolom, hogy ez a program nagyon nagy segítség a nagycsaládosoknak, jellemzően 1-2 zsák burgonyát és vöröshagymát fognak kapni – emelte ki a képviselő.

Fátyol Beáta hat éve dolgozik az önkormányzatnál, most kap először adományt. Mint elárulta, jó ötletnek tartja a programot, sokan vannak a családban, így bizonyára hamar el fognak fogyni a termények, a kellemes időt kihasználva pedig lehet bográcsozni is fognak.

Azoknak, akik tanyán élnek vagy állapotuk miatt nem tudják személyesen átvenni, az önkormányzat dolgozói fogják kiszállítani a terményeket.