Hírek Kiemelt hírek Makó

Ingyenesen igényelhetnek komposztálót a makóiak

Visszatérő kérdés volt az utóbbi két hétben a lakossági utcafórumokon a hulladékszállítás és a zöldhulladék kérdése, mindez különösen aktuális az őszi időszakban, az ingyenes komposztálók lehetőségével viszont kevesen élnek.

– Úgy gondolom, hogy az utóbbi években nagyon sok mindent megtettünk és elértünk a hulladékszállítás minőségének a javításában. Nagyon sokan nem tudják, hogy milyen lehetőségek rejlenek a hulladékszállításban, ezért mindenképpen fontosnak tartottuk, hogy elmondjuk a zöldhulladék-kezelésben milyen lehetőséget tudunk biztosítani – emelte ki Czirbus Gábor.

A Földeáki úti átrakó állomáson vehetik át a makói lakosok a komposztáló edényzeteket, ehhez mindössze a személyi igazolványukra és a közszolgáltatási szerződésükre van szükség. Az átvételre munkanapokon és szombaton is lehetőség van, 8 és 16 óra között. Az alpolgármester továbbá felhívta a figyelmet: aki komposztáló edényzetet igényel, annak továbbra is elviszik a háza elől a zöldhulladékot heti rendszerességgel.

Czirbus Gábor továbbá tájékoztatott: a sárga gyűjtőedényeket havonta egyszer ürítik, de ha valakinek van felhalmozva szelektív hulladéka, zsákba téve elviszi a gyűjtést végző cég, a kommunális és zöld hulladékokat pedig heti rendszerességgel szállítják. Ezek mellett lehetőség van lomtalanítás kérésére is negyedévente; ekkor előre egyeztetett időpontban, ürítési napok alkalmával házhoz mennek. Továbbá minden előfizető 350 kilogramm hulladékot el tud helyezni ingyenesen a Földeáki úti átrakó állomáson, ahol a veszélyes hulladékot is átveszik.