Hírek Kiemelt hírek Makó Programok Sport

Katus Attilával ünnepli első születésnapját az Ezt Válaszd!

Vasárnap az Erdei János Városi Sportcsarnokban ingyenes alakformáló sajáttestsúlyos edzéssel várják a makóiakat, az Ezt Válaszd! program első születésnapján. Az ünnepi edzésen Katus Attila személyi edző, életmód-tanácsadó, világ- és Európa-bajnok sportoló is részt vesz.

Hosszú évek óta jó kapcsolat van Makó Város Önkormányzata és a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség (CSOMSZISZ) közt, az önkormányzat idén 250 ezer forinttal támogatta a szövetséget, hogy a városban különböző sportprogramokat szervezzenek – mondta el Czirbus Gábor.

– Fontosnak tartjuk, hogy a sportnak ezt a szegmensét is érintsük, hiszen nagyon sok sporttámogatást biztosít a város, de úgy gondolom, hogy ezek a sportprogramok azoknak, akik szabadidejükben szeretnének rekreációs céllal mozogni, nekik kiváló lehetőséget tud biztosítani heti rendszerességgel az Ezt Válaszd! program – emelte ki az alpolgármester, hozzátéve: bízik benne, hogy ez a jó kapcsolat a jövőben is meg fog maradni, számít a segítségükre és a munkájukra.

Süli András, a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség elnöke megköszönte az önkormányzat támogatását, továbbá elmondta: a heti rendszerességgel igénybe vehető ingyenes edzések elsődleges célja az egészségfejlesztés.

– Örömmel jelenthetem be, hogy egy nagyon nagy család lettünk Csongrád megyében, és ennek szerves része Makó városa azzal a létszámmal, amivel heti rendszerességgel megjelennek a lakosok, ez mintegy 60-100 főt jelent alkalmanként. A nagy család pedig azt jelenti, hogy jelenleg közel 30 településen elérhetőek már az Ezt Válaszd! ingyenes edzései – emelte ki, hozzátéve, hogy ezek a programok közösséget építenek, generációkat kötnek össze.

– Az egyéves születésnapunkat most a városi sportcsarnokban fogjuk megünnepelni, a hagyományos Ezt Válaszd! edzés mellett Katus Attilát tisztelhetjük meg Makón, aki egy fantasztikus edzést fog nekünk prezentálni – mondta el Rozsnyai Renáta fitness edző, hozzátéve: az ő szakmai tudása, embersége nagyon közel hozza az embereket, egy élmény vele minden edzés és szeretné, ha most hétvégén ezt átadná nekik.