Hírek Kiemelt hírek Makó

Hétfő óta tartanak a kihelyezett szűrővizsgálatok a Honvédban

Hétfőn kezdődött, és szombatig tart a Makói EFI programja. A résztvevőknek egészségtervet is készítenek, ami tartalmazza, hogy mit kell tenniük az egészségük megóvása érdekében.

Szív és érrendszeri, valamint daganatos megbetegedések rizikó szűrését is elvégzik csütörtöktől szombatig a Királyhegyesi utcai I. számú Idősek Klubjában a Honvéd program keretében.  A szűrésekkel egybekötött, szemléletformáló rendezvény 300 főt érint, akiknek 3 éven keresztül, évente egy alkalommal megismétlik a vizsgálatokat.

– Többek között négy végtagos vérnyomásmérés, koleszterin szint, és csontsűrűség vizsgálat is várja a résztvevőket, illetve a szolgáltatást kibővítve pszichológussal is beszélgethetnek. Az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai egy egészségfejlesztési tervet is készítenek mindenkinek, ami megmutatja, hogy a következő egy évben mit kell tenniük az egészségi állapotuk megőrzése érdekében. – tudtuk meg Gyurisné Pető Zsuzsanna programvezetőtől.

Pataki Jánosné is elvégeztette a szűrővizsgálatokat, a makói asszonyt egy baleset miatt műtötték is, ezért rendszeresen jár ellenőrzésre.

– Általában Szegedre szoktam menni emiatt, de most jó, hogy itt van. Szerintem mindenkinek a saját érdeke, hogy részt vegyen szűrővizsgálatokon, mert az egészség a legfontosabb. Én is minden évben megyek. – mondta el portálunknak.

Sánta Sándor, a körzet jelenlegi önkormányzati képviselője hosszú időn át háziorvos is volt a városrészben, ő maga is rendszeresen szervezett hasonló szűrővizsgálatokat. A képviselő kiemelte, mivel a Honvédben élők nagy része fokozottan hátrányos helyzetű, ezért mindenképpen szükség van arra, hogy rendelkezésükre álljanak ilyen lehetőségek.

A Királyhegyesi utcai I. számú Idősek Klubjában pénteken délelőtt és szombaton délután is folytatódnak a szűrővizsgálatok.