Hírek Színes

Folytatódik a SzegedRocks: jövőre Szegeden táboroznak majd a rockzenészek

Nagy sikert aratott áprilisban a SzegedRocks flashmob. A szervezők számos felkérést kaptak több városból is, így viszik tovább az eseményt. A szegediek sem maradnak program nélkül: SzegedRocks néven tábort szerveznek jövő júniusban – írja a Délmagyar.

Mint írják: nem várt nemzetközi sikert aratott a SzegedRocks nevű rockzenei flashmob a Dóm téren. Áprilisban Magyarország első ilyen megmozdulásán közel négyszázan zenéltek együtt. Azóta is folyamatosan osztják meg közösségi oldalakon a rajongók a négy szám videóit. Az Egyesült Államokból, Olaszországból, Hollandiából, Japánból és a világ szinte minden pontjáról jönnek az üzenetek a szervezőknek. Attila három hónapja ezt írta: „Még hogy a rock halott! Ez baromi jó.” Egy másik kommentelő, Ildikó ilyenkor érzi azt, büszke arra, hogy szegedi.

Persze népszerűbbek voltak a világhálón a külföldi számok, olyannyira, hogy Billy Idol maga is megosztotta közösségi oldalán azt, hogy négyszáz magyar zenész játszotta el együtt a White Weddinget. A szegedi eseményt követően több városból érkezett felkérés a szervezők felé. – Az alapkoncepciót visszük végig, több helyszínen is készülünk hasonlóra. A stáb azt a döntést hozta, bárhová is megyünk, nevünk, vagyis a SzegedRocks marad, ami mindig megjelenítésre kerül, bárhová is visszük a produkciót – tudta meg a Délmagyar a főszervezőtől, Gajda Ferenctől.

Emellett a másik szegedi vonatkozás, hogy minden évben, amikor a következő eseményre készülnek, szerveznek egy felkészítő tábort Szegeden. Az első SzegedRocks tábor 2019 júniusában lesz, mindenkit várnak kortól függetlenül a 3-4 napos találkozóra. Ennek célja a következő flashmobra készülés és az utánpótlás-nevelés. Ez alatt terveznek olyan programokat, amelyek a szegediek részére is látványosak lesznek.

A főszervezőtől a lap megtudta, válogathatnak a felkérések között, 2021-ig be vannak táblázva. A következő években már nagyobb repertoárral zenélnek együtt, vagyis több számot adnak elő közösen az ország különböző pontjairól érkező rockzenézek. Jövő évi helyszínükre pár héten belül derül fény.

 

Borítókép: Áprilisban a szegedi Dóm téren zenéltek. Ezután más városokban is megrendezik a programot. / Fotó: Kuklis István – Délmagyar
Forrás: Délmagyar