Hírek Kiemelt hírek Makó

70 éves lett a makói históriás

Barátai és munkatársai körében ünnepelte 70. születésnapját Halmágyi Pál. A nyugalmazott múzeumigazgatót a térség országgyűlési képviselője is köszöntötte.

Több mint három évtizeden keresztül dolgozott Halmágyi Pál a makói József Attila Múzeumban. 70. születésnapjának megünnepléséhez így nem is lehetett volna jobb helyet találni, mint volt munkahelyét. A nyugalmazott múzeumigazgató az utolsó pillanatig nem tudott arról, hogy itt köszöntik majd barátai és családtagjai, sőt, munkája elismeréseként még egy kötet is készült, „Egy makói históriás címmel”, amelyben Farkas Éva Erzsébet és Lázár János is megosztotta a történésszel kapcsolatos emlékeit.

A térség országgyűlési képviselője személyesen is eljött köszönteni a nyugalmazott múzeumigazgatót, ahogyan Makó polgármestere is a lakossági fórum után felköszöntötte.

– Felnézek Halmágyi Pálra, mert mert azon kevesek egyike, akik amellett kardoskodtak, hogy meg kell becsülni az első és a második világháború elesett katonáit, hősként kell rájuk tekinteni – emelte ki a történész munkájával kapcsolatban Lázár János, hozzátéve, hogy a morális megbecsülés nélkül nincsen társadalmi és gazdasági felemelkedés sem.

rpt
navigate_before
navigate_next