21 év után újraalakult a makói és kistérségi nem hivatásos alkotóknak szóló közösség, amely mostantól a József Attila Múzeumban kap helyet. Az alakuló ülésre több régi és új tag is érkezett.

A Munkácsy Mihály Képzőművész Kört 1962-ben alapította Hézső Ferenc, aki 1987-ig vezette, ezt követően pedig egészen 1997-ig, a művelődési ház újraszervezéséig Oláh Nóra irányította az alkotómunkát.

 – Szikszai Zsuzsanna vetette fel az ötletet, én pedig örömmel fogadtam, nem is volt kérdéses, hogy nagyon szívesen elvállalom – mondta el portálunknak Oláh Nóra, a kör szakmai vezetője. Mint elárulta, az utóbbi 20 évben többen érdeklődtek a kör felől, a mostani alkalomra is érkeztek egykori tagok, de újak jelentkezését is várják.

Timár Edit Ágnes gyerekkora óta foglalkozik képzőművészettel, 93-tól 97-ig tagja is volt a Munkácsy Mihály Képzőművész Körnek, jelenleg is alkot. Mint elmondta, reméli, hogy sok egykori alkotótársával fog találkozni a megújult alkotóközösségben. Bár elfoglaltságai miatt nem mindig tud majd részt venni a kör foglalkozásain, ha a szakkör kiállítást szervez, szívesen csatlakozna alkotásaival.

A jelentkezőket továbbra is várják, a kör felhívását korábbi cikkünkben olvashatja, ide kattintva.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest