Több mint 7 millió forint gyűlt össze a hétvégén azon a gálakoncerten, amelyet a Korábban Érkeztem Alapítvány szervezett a Szegedi Nemzeti Színházban, immár ötödik alkalommal.

A bevételből többek között légzést segítő eszközöket vásárol a szervezet a szegedi, a kecskeméti és a gyulai kórházak javára. Az esten olyan elismert előadóművészek álltak az alapítvány mellé és a színpadra, mint Miklósa Erika, Feke Pál, Gubik Petra és Érdi Tamás, aki a koraszülöttség szövődményeként veszítette el látását, de a Ghymes együttes tagjai is jelen voltak, akiket a Szegedi Szimfonikus Zenekar kísért.

A Richter Gedeon Nyrt, Bogsch Erik elnök jóvoltából az idei évben is ötmillió forinttal támogatta az alapítványt. Alapvetően olyan lélegeztető eszközökre gyűjtöttünk, amelyek azt segítik, hogy ne kelljen tubust helyezni a gyerekbe, lélegeztető gépre tenni. Ez ugyanis nagyon sok szövődménnyel jár, számos más problémát is okozhat a gyerekeknél. Ezért van ezekre a lélegeztetést segítő eszközökre nagy szükségük az osztályoknak- mondta dr. Rádi Katalin, a Korábban Érkeztem Alapítvány alapítója.

Az alapítvány ugyanis az eszközvásárlásnál a kórházak igényeit is figyelembe veszi. A Szegedi Gyermekklinika Koraszülött intenzív osztálya mellett így a kecskeméti és a gyulai egészségügyi intézmények eszközparkja is fejlődhet.

Bízom benne, hogy az alapítvány üzenete átlép más megyékbe és a fővárosba is eljut.  Ugyanis minden  tizedik gyermek koraszülöttként érkezik a világra ma Magyarországon. Az alapítvány  üzenete az, hogy ha ennyien vagyunk, ennyi koraszülött születik hazánkban és a világon,akkor közösséget kell alkotni és erre a művészek rögtön igent mondtak- tette hozzá dr. Rádi Katalin.

A gálaműsor annak az ünnepe, hogy van élet a koraszülött intenzív osztály után is és, hogy kéz a kézben sokkal könnyebb. Az alapítvány éppen ezért nagyon hálás támogatóinak, az adományozóknak és legfőként a szülőknek, akik a traumát már átélték, sikerült felállniuk és most másoknak segítenek.

Forrás: vasarhelyitv.hu

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest