Czirbus Gábor alpolgármester a SZIGNUM előtti téren tartott lakossági fórumot. A városatya körzetében több játszótér is megújult, de az illegális hulladéklerakást is felszámolta. A kérdések között a Csipkesor és a migráció is felmerült.

Czirbus Gábor alpolgármester körzetében is számos beruházás valósult meg az elmúlt időszakban: többek között három játszótér újult meg, a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának Posta utcai épületének a homlokzatát felújították, de a csapadékvízelvezető árkokat is rendbe tették és a járdaprogramnak köszönhetően több utcában is új gyalogos út épült.

A körzetben problémát okozott az illegális hulladéklerakás, azonban az alpolgármester arra kéri a lakókat, hogy csípjék nyakon a szemetelőket. A csütörtöki fórumon Farkas Éva Erzsébet szólt a városrészt érintő beruházásokról – többek között az Igazgyöngyök útjáról, amely keretében a Szent István tér is megújul -, de az illegális bevándorlásról is szó esett. Boros János köszönte a városvezetésnek az ezért tett lépéseket.

A fórumon kérdésként felmerült a Csipkesor homlokzata: egy lakó szerint nem lesz szép, ha csak alul újul meg az épület. A polgármester elmondta, a pályázat csak az önkormányzati rész megújulására ad lehetőséget, azonban keresik a megoldást és a forrást, hogy az egész Csipkesor régi fényében tündököljön.

A Szent Anna utcai bejárók visszatérő téma: a szennyvízberuházást követően a kivitelező rossz állapotban hagyta a kocsibehajtókat. Farkas Éva Erzsébet válaszában hangsúlyozta, a projekt nem az önkormányzathoz tartozik, azonban panasszal élhet.

– Mivel több észrevétel is érkezett a rossz bejárók miatt, az októberi rendes testületi ülésre elhívtuk a kivitelezőt, akinek feltesszük a kérdéseinket – mondta a polgármester.

A körzetében elvégzett munkáról Czirbus Gábor nem csak a fórumon, hanem saját közösségi oldalán is beszámolt.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest