A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ (CSMEEK) Hódmezővásárhely-Makó makói tagintézményének újszülött osztályának több mint egy évre elegendő pelenkát adományozott a Givaudan Hungary Kft.; mindezt a cég dolgozói gyűjtötték össze azáltal, hogy kerékpárra cserélték autójukat, motorkerékpárjukat.

Néhány hónappal ezelőtt tartotta Munkabiztonsági hetét a Givaudan, amelynek részeként meghirdették Tekerj munkába! akciót, melynek célja, hogy a dolgozók kerékpárra cseréljék járműveiket egy nemes cél érdekében. A kezdeményezés sikeresen zárult, 4334 pelenkát értek a letekert kilométerek.

Dr. Kallai Árpád örömét fejezte ki az akció kapcsán, hiszen az adomány mellett a kerékpározással az egészséges életmódra is felhívták a figyelmet, amely az intézmény számára is fontos. A főigazgató továbbá szólt a társadalmi felelősségvállalásról is, amelyet a Givaudan is képviselt ezzel.

– Nagyon fontos nekünk az önkéntesség, hogy kollégáink úgy legyenek aktívak, hogy önként csatlakozzanak különböző kezdeményezésekhez és eseményekhez – mondta el Karkas Mihály. A Givaudan Hungary Kft. ügyvezető igazgatója továbbá kiemelte: fontos számukra, hogy a munkahely ne csak a munkáról szóljon, illetve hogy részt vegyenek Makó szociális és társadalmi életében. A kerékpáros akcióban közel 20-an vettek részt, és több mint 600 kilométert tekertek le.

Dr. Nagy Jenő tagintézmény-vezető továbbá hozzátette: 53 dobozt adományoztak az újszülött osztálynak, amely 4334 darab pelenkát jelent, ez a mennyiség több mint egy évre elegendő.

Katona Veronika asszisztensként dolgozik a Givaudan-nál, rész vett az akció kitalálásában és magában a programban is. Mint elmondta, régebben is beszélgettek arról, hogy milyen lenne kerékpárral áttekerni Szegedről, ehhez társult a nemes cél, amely motiválhatta a résztvevőket. A munka- és környezetvédelemmel foglalkozó Németh Csaba Szőregen csatlakozott, és mint elmondta, szívesen csatlakozik bármilyen munkán kívüli eseményhez, ami összehozza a kollégákat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest