Perspektívák címmel nyílt kiállítás SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Az SZTE JGYPK fotográfus képzés másodéves hallgatóinak kiállításán 17 alkotó 40 művel mutatkozott be, köztük a makói Mágori Dániel is.

Mára hagyománnyá vált, hogy az Őszi Kulturális Fesztivál keretében bemutatkoznak munkáikkal a fotográfus képzés másodéves hallgatói. Idén a kiállítás megnyitására október elsején, hétfőn került sor.

A megnyitón közreműködött Nickmann Marcell, az SZTE Zeneművészeti Kar hallgatója gitáron, köszöntőt mondott Dr. Döbör András. az SZTE JGYPK dékánja beszédében történelmi visszatekintést tartott, hiszen több jubileumot is ünnepelhetnek. 145 éves a polgáriskolai tanárképzés Magyarországon, 90 éve került Szegedre a kar, amely részeként 20 éve, 1998-ban hozták létre szakképzési központot.

– A tárlat címének a csoport a Perspektívákat választotta. Ez utal arra, hogy 17 féle ember 17 féle módon látja a világot, 17 féle gondolatai támadnak, és ezeket próbálják képbe formálni. Ha ugyanazt fotózták volna egymás mellett, akkor is különböző lenne, erre rá szoktak csodálkozni a hallgatók, mikor elmennek együtt fotózni, és mindenkinek a fotója teljesen más ugyan arról. Persze, hiszen másmilyenek vagyunk, más gondolataink vannak, máshogy látjuk a világot, mások a perspektíváink – emelte ki megnyitóbeszédében Krnács András. Az SZTE JGYPK fotográfus tanára megosztotta gondolait a képzésről, illetve hogy a végzett hallgatók miként, milyen változatos formákban használják a képzésen megszerzett tudást.

Mágori Dániel kiállított fotói

Mágori Dániel több mint tíz éve foglalkozik fotózással, a Perspektívák kiállításon három képével is találkozhatunk, köztük két tájképpel, amelyek drónnal készültek. A Mese címet viselő képe Felvidéken, a Lomnici-csúcs lábánál készült, másik tájképe pedig a mórahalmi bivalyrezervátumot ábrázolja, ahová az iskola fotóstáborán keresztül jutott el.

– Próbálom azt keresni, hogy úgy készítsek drónnal fotót, hogy ne azért legyen izgalmas, látványos vagy értékes mert azzal készült, hanem hogy azon túl is legyen egy jó fotóm – mondta el Mágori Dániel. 

A legszebb virág sorozata az Arany János-emlékév jegyében készült, ennek egy darabja is bemutatkozott a kiállításon, amelyet az alkotó egy általa kikísérletezett technikával készített és a hazaszeretet szimbolizálja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest