Toldi János képviselő körzetében folytatódott ma a városvezetés utcafórum sorozata. A lakosok leginkább arra panaszkodtak, hogy sokan nem tudják betartani a társadalmi normákat. Rengeteg az illegális szemetelő, a kutyatulajdonosoknak meg eszük ágában sincs összeszedni a kutyapiszkot.

– Szegeden ha járok, mindenhol azt látom, hogy a gazdik kezében ott a zacskó, és szedik össze a kutyapiszkot, Makón mindenki otthagyja. – panaszkodott egy lakos Toldi János fórumán.

A lakótelepen élők számára ez természetesen bosszantó, de sok mindent ellene nem lehet tenni. Ám a Bajcsy-lakótelepen nem csak ebben tűnik fel a hanyagság, az illegális szemetelők is rengeteg gondot okoznak. Toldi János ezzel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, a lakosság is sokat tud segíteni, ha megpróbálják lefényképezni az autót, amivel odaviszik a szemetet. Czirbus Gábor kiemelte, ilyen módon az ő körzetében már lefüleltek néhány lakost, ment is ki a büntetés, és van is hatása.

Ehhez a körzethez tartozik a Kálvin utcai rendelő is, amelynek újjáépítéséről Farkas Éva Erzsébet tájékoztatta a lakosokat.

– A gyermekorvosok és a védőnők a Hollósy Kornélia utcai rendelőbe, a felnőtt háziorvosok és a fogászat a Lonovics sugárúti korábbi tüdőgondozóba kerülnek, a gyógyszertár pedig a korábbi ideg-elme osztály mögötti területen felállított konténerekbe – mondta el a polgármester.

 

 

Mivel a régi rendelőt lebontják, és teljesen újat építenek a helyére, ez egy hosszabb ideig tartó beruházás lesz, ami várhatóan csak 2020-ra készül el. Azt azonban vizsgálja az önkormányzat, hogy részekre lehet-e bontani, hogy egyes feladatellátásokat már korábban vissza lehessen helyezni ide.

Farkas Éva Erzsébet azt is kiemelte, ehhez a beruházáshoz állami vagy uniós pályázati lehetőséget  nem találtak, ezért a város saját forrásból valósítja meg.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest