Hírek Külföld

Eldobálják az ételt a leszboszi migránstáborban élő migránsok – videó

Egy videófelvétel alapján az illegális bevándorlók a Moria nevű migránstáborban eldobálják a görög adófizetők pénzén kapott élelmiszereket, mert az nekik nem tetszik – írja az Origo. A válság következtében elszegényedett sok görög is szívesen megenné azt, de nekik nem jár.

Leszbosz hírhedt migránstáborában, a Moriában az illegális bevándorlók egy nagy halomba gyűjtötték össze a kapott élelmiszereket, azért, mert vélhetően nem tetszett az nekik – írjaa Voice of Europe görög forrásokra hivatkozva.

Egy nyilvánosságra került videófelvételen az látható, hogy azegyik afrikai migráns felvesz egy doboz felbontatlan ételt, felnyitja azt, majd megmutatja a kamerának, ezt követően pedig földhöz vágja. Tehát még csak meg sem kóstolják azt a migránsok, hanem egyszerűen eldobálják. Azt nem lehet tudni, hogy miért nem tetszett nekik.

 

 

Ahogy az Origo azt már megírta, a leszbosziak életét pokollá tették a migránsok. A sziget polgármestere, Spyros Galinos azt nyilatkozta, hogyaz illegális bevándorlók teljesen felforgatták az életüket, és véleménye alapján Leszbosz népességének az egyharmada már migráns.A görög hatóságok közleménye szerint a szigeten 15 ezerre tehető a Törökország irányából jövő illegális bevándorlók száma.

A nők sötétedés után nem mernek kimenni az utcára, a gyerekeket a családok pedig nem engedik játszani a szabadban, mert mindenki fél– tette hozzá a polgármester. Spyros Galinos kijelentette, hogyezt a nagy nyomást egy közösség sem tudná elviselni. Ezért még májusban az Európai Unió migránsbarát politikája miatt a leszbosziak tüntetést szerveztek.

Borítóképünk illusztráció