Október 20-án, szombaton jótékonysági futást és kerékpározást szervez a Figyi Coffee, amelynek célja, hogy a támogatásokból vénaszkennert tudjanak vásárolni a makói mentősöknek.

Vass Ádám civil kezdeményezése mellé állt a kávéház, hogy ezúttal a mentősök munkáját segítsék egy jótékonysági rendezvénnyel.

– Most a makói mentősöket szeretnénk támogatni, Börcsök Lászlót kerestük meg, a makói mentőállomás vezetőjét, hogy miben tudnánk nekik segíteni – mondta el Csőke Norbert. A Figyi Coffee és Rendezvényház ügyvezetője hozzátette: vénaszkennerre gyűjtenek, amely közel hatszázezer forintba kerül, a jótékonysági felhívásra pedig cégek jelentkezését is várják.

A program reggel 8 órakor indul egy flashmobbal a Széchenyi téri szökőkútnál; a résztvevők egy bemutatót tekinthetnek meg, ahogyan a mentőautó kivonul egy beteghez, Börcsök László vezénylésével. A flashmob során az érdeklődők azt is megtudhatják a makói mentőállomás vezetőjétől, mit kell tennie egy civilnek egy ilyen helyzetben. Ezt követően 9 órától tartanak gyülekezőt a mentőállomáson, az indulásra pedig fél 10-kor kerül sor. A résztvevők két táv közül is választhatnak: a hosszabb táv 5, a rövidebb, gyerekeknek szánt hossz pedig körülbelül egy kilométer hosszú – ezt biciklivel, futva, illetve gyalog is meg lehet tenni.

A táv teljesítése után a mentőállomáson vérnyomásmérés, frissítő pont és újraélesztési bemutató várja a sportolókat, de a résztvevők a mentősök életébe is betekinthetnek – tudtuk meg Vass Ádámtól. A jótékonysági rendezvényre jelentkezni a mai naptól lehet a Figyi Coffee-ban, illetve Vass Ádámnál, de az esemény napján is lehetőség lesz csatlakozni a helyszínen. A jelentkezési díj minimum ezer forint.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest