Folytatódott a lakossági fórumok sorozata: hétfő délután Marosvári Attila képviselő és Farkas Éva Erzsébet polgármester várta a városrészben élők panaszait, javaslatait. A kertvárosi és belvárosi részben is sok gondot okoznak a fák és járdák.

Marosvári Attila választókerülete két részből áll: egy bálvárosi és kertvárosi szakaszból. A képviselő szerint mindkét helyen megvannak a teendők. Itt is 20 millió forintból épült három szakaszon járda, azonban jövőre tervben van a Velnök és a Verebes utcában is a gyalogos út megújulása. Továbbá a képviselő szeretné, ha a belvárosi református temető Verebes utcai bejárata új burkolatot kapna, ugyanis az elmúlt években nagyon tönkrement.

Farkas Éva Erzsébet polgármester a várost érintő beruházásokat ismertette: többek között szó esett a Kálvin utcai rendelő költözéséről és a Makovecz-örökség fejlesztéséről is, de tájékoztatást adott az illegális bevándorlásról is.

A lakossági felszólalások között szó esett az elhanyagolt házakról, a járdákról, amelyeket legtöbb esetben a fák gyökerei tesznek tönkre, illetve a platánfák, amelyek főleg ősszel okoznak nagy gondot a lakosságnak. Kérdésként merült fel a hajléktalanszálló költözése is: Farkas Éva Erzsébet polgármester válaszában elmondta, az Aradi utca 133. csak részben az önkormányzat tulajdona, a rajta álló épületet pedig a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola használja. Végül, az intézmény fenntartója nem egyezett bele egy hajléktalanszálló kialakításába, ezért egy új épületet néz a városvezetés, amely szakhatóságilag is megfelel.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest