Mindenki ellenáll. Most az van, hogy vagy boldog-boldogtalan Gyurcsánytól lop, vagy mégis csak ő vezeti a komplett ellenzéket.

Szombaton tartotta a Jobbik a legutóbbi kongresszusát, amin láss csodát, ellenállást hirdettek az Orbán-kormány ellen. Mindez csak azért furcsa egy kicsit, mert tudomásunk szerint Gyurcsány Ferenc és pártja a DK már hetek óta ellenáll. Szóval érdekes, hogy bár a magyar nyelv nagyon szép, és választékos, a Jobbik stratégáinak mindössze ennyit sikerült kiizzadni. Azt, hogy ők jobban ellenállnak, mint ahogy Gyurcsány Ferenc ellenáll, legalább olyan nehéz lesz beadni a választóknak, mint hogy kétszer annyian lépnek be, mint ki (Z. Kárpát Dániel után szabadon: Ez mondjuk kamu.)

Tényleg nem akadt senki azon a Jobbikos krémet tömörítő kongresszuson, aki felállt volna, hogy azt mondja: Srácok, az amúgy megvan, hogy a Feri már hetek óta ellenáll? Lehet, hogy más szót kéne keressünk…

Persze tudjuk, hogy ez nemzeti, amaz meg nem, de hát honnan tudná a kettő között a különbséget a Jobbik, amelyiket utoljára körülbelül 2015-ben nem röhögték ki azért, hogy ezt a szót használta magára.

Van persze egy másik kézenfekvő magyarázat is, mert lehet, hogy a DK meg a Jobbik közösen ellenáll, csak erről utóbbi elfelejtett szólni a választóknak, mert hát minek is kellene nekik erről tudni.

Hogy okosabbak legyünk, megkérdeztük erről a DK választókerületi elnökét, aki biztosított minket arról, hogy nem tévedtünk, ők ellenálltak előbb. Sőt, bizonyítékot is küldött arra nézve, Gyurcsány Ferenc ellenállt Szegeden. De nem csak ott, hanem Budapesten, meg Győrben, meg Ajkán is.

 

 

Mucsi Tamás közleményében kiemelte, hogy a DK célja az ellenállással már az elején az volt, hogy minél többen csatlakozzanak kezdeményezésünkhöz pártállástól függetlenül Magyarország jövőjéért, a magyar emberekért.

Tehát ezek szerint a DK részéről nem bánják, ha a Jobbik is velük ellenáll, igaz Mucsinak nincs tudomása arról, hogy lett volna valami egyeztetés a két párt között. A választókerületi elnök azonban reméli, hogy az útját kereső Jobbiknak az lehet az első lépése a demokratizálódás felé, hogy támogatja pártjuk törekvését egy szabad Magyarország létrehozásáért, mert jó ügyeket senkinek nem szégyen támogatni.

Eddig a nyilvánosság előtt a Jobbik nem győzte tagadni, hogy bármilyen közük is lenne Gyurcsány Ferenc pártjához, de most a kérdés az, hogy melyik a jobb: hogy a DK elnöke megint három lépéssel előttük jár és újra hülyét csináltak magukból, vagy ha bevallják, hogy tettszik nekik, és akkor mostantól közösen ellenállnak.

A DK ötleteit azonban úgy tűnik mostanában rendszeresen nyúlják, Márki-Zay Péter például a kukákat irigyelte meg, igaz a modell amatőr átültetése Hódmezővásárhelyre már közröhej lett. De ez is csak azt mutatja, hogy a szánalmas koppintás helyett talán jobb lenne, ha átadnák Gyurcsány Ferencnek az irányítást, aztán lesz, ami lesz. Ha más nem, akkor az ellenállás vége…

 

 

A Demokratikus Koalíció választókerületi elnökének közleménye AZ ellenállásról:

A Demokratikus Koalíció minden törvényes eszköszt megragad, hogy az Orbán rezsim hatalmát megtörje. Véleményünk szerint kevés ehhez a parlamentben dolgozni, fel kell hívni az emberek figyelmét arra, hogy a változáshoz ők is kellenek. Ezért hirdettük meg az Ellenállás tüntetéssorozatot először Budapesten, majd Szegeden, Győrben és Ajkán.

Már az elején az volt a célunk, hogy minél többen csatlakozzanak kezdeményezésünkhöz pártállástól függetlenül Magyarország jövőjéért, a magyar emberekért. Nincs tudomásom arról, hogy a Jobbik és a DK között bármilyen egyeztetés lett volna. Remélem, hogy az útját kereső Jobbik első lépése a demokratizálódás felé, hogy támogatja pártunk törekvését egy szabad Magyarország létrehozásáért.

Ezzel végre megszűnhet az öncélú “Gyurcsányozás” és új időszámítás kezdődhet. Elsősorban a magyar emberek érdekét kell képviselnie minden pártnak! Mi ezt tesszük és örülünk, ha ehhez sokan csatlakoznak. Jó ügyeket senkinek nem szégyen támogatni.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest