Kiemelt hírek Színes Térség

Tüzet is olthattak a földeákiak

Az Interreg pályázatnak köszönhetően – amelyben Földeák és Valkány vesz részt – tűzvédelmi napot tartott a Földeáki Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A gyerekek és a szülők poroltóval tüzet olthattak, de be is öltözhettek a lánglovagok ruházatába.

Földeák és Valkány közösen nyújtott be egy pályázatot, amely által számos rendezvényt szervezhetnek, illetve új, modern tűzoltóautót is kapnak az önkéntes lánglovagok. Szombaton a SafeArea elnevezésű programnak köszönhetően tűzvédelmi napot tartottak Földeákon. Varga Zoltán, a Földeáki Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke elárulta, a délelőtt során olyan tűzvédelmi napot tartottak, amelybe a lakosságot is bevonták – így megismerhették, hogyan is lehet egy esetleges konyhai tüzet eloltani.

navigate_before
navigate_next

Az érdeklődők nemcsak a poroltó helyes használatával ismerkedhettek meg, hanem be is öltözhettek a lánglovagok ruházatába. A gyerekek a 31 éves IFÁ-ba is nagy örömmel másztak be, így megtapasztalva a tűzoltók életét. A három évtizedes jármű nemsokára „nyugdíjba vonul”, ugyanis azt egy újabb, modern gépre cserélik az Interreg pályázat által.