Hírek Kiemelt hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Az idősek világnapját ünnepelték Makón, humorral fűszerezte koncertjét Rákász Gergely, Kopányi Mihály tartott előadást a návaysoknak, erőemelő világbajnok lett Marton Gergely – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

Pörkölttel és süteményekkel, családias hangulatban ünnepelte az idősek világnapját a Királyhegyes utcai I. számú és a Munkás utcai II. számú Idősek Klubja az Időskorúak Átmeneti Gondozóházának tagjaival együtt. A sportcsarnokban nyolcszáznál többen gyűltek össze, ahol felhőtlenül szórakoztak a város szépkorúi.

Rákász Gergely nem először lépett fel a Hagymaházban és a makói közönség előtt: az orgonista repertoárjában kedvencei, Bach, Vivaldi és Gershwin művei is felcsendültek.

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma idén ünnepli fennállásának 95. évfordulóját. Ez alkalomból számos rendezvénnyel készül az intézmény. Péntek délelőtt egy korábbi „keris” tanuló tartott előadást.

Szeptember 16. és 23. között rendezték meg Egerben a GPC Világbajnokságot, ahová Marton Gergely is kvalifikálta magát. A makói erőemelő a RAW erőemelő kategóriában, -82.5 kilogrammos súlycsoportban a világbajnoki címet szerezte meg.

Huth Gergelyt, a Pesti Srácok alapító újságíróját, főszerkesztőjét csütörtöki makói előadásán kérdeztük a magyar belpolitikai helyzetről, az Európai Parlamenti választásokról, a Sargentini-jelentésről, de természetesen szóba került Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere is.

A mai napot pedig a Passenger dalával indítjuk!